Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 06.09.2009, 20:40   #7
65serdal58
Usta Yiğido
 
65serdal58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
65serdal58 Şuan 65serdal58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.05.2016 10:20

Üyelik Tarihi: 17.04.2009
Yaş: 43
Mesajlar: 7.612
Tecrübe Puanı: 1359 65serdal58 FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: HİLELİ GIDALARLA, ZEHİRLENİYORUZ!!!

SÜT ALIRKEN DİKKAT!

Tarım ve Köy işleri Bakanlığı´nın geçen yıl yürüttüğü gıda denetimlerinde sütte durumun hiç de iç açıcı olmadığı belirlendi. Yürütülen çalışmaların sonucuna göre gıdalarda en fazla olumsuzluk, çiğ süt, peynir ve hazır yemek sektöründe yaşanıyor.

Verilere göre geçen yıl, 55 süt örneğinde canlı bakteri ve somatik hücre analizi yapılırken 36 örnekteki bakteri ve somatik hücre sayısı mevzuatın üzerinde çıktı. 19 örnek ise mevzuatına uygun çıktı. Sütteki olumsuzluk peynire de yansıdı. Geçen yıl alınan 794 peynir örneğinden 7´sinde “salmonella spp” virüsü, 35´inde “staphylococcus aureus” virüsü, 789 peynir örneğinden 106´sında “escherichia coli” virüsü, 702 peynir örneğinden 6´sında “listeria monocytogenes” virüsü belirlendi
65serdal58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla