Cevap: HİLELİ GIDALARLA, ZEHİRLENİYORUZ!!!
SÜT ALIRKEN DİKKAT!
Tarım ve Köy işleri Bakanlığı´nın geçen yıl yürüttüğü gıda denetimlerinde sütte durumun hiç de iç açıcı olmadığı belirlendi. Yürütülen çalışmaların sonucuna göre gıdalarda en fazla olumsuzluk, çiğ süt, peynir ve hazır yemek sektöründe yaşanıyor.
Verilere göre geçen yıl, 55 süt örneğinde canlı bakteri ve somatik hücre analizi yapılırken 36 örnekteki bakteri ve somatik hücre sayısı mevzuatın üzerinde çıktı. 19 örnek ise mevzuatına uygun çıktı. Sütteki olumsuzluk peynire de yansıdı. Geçen yıl alınan 794 peynir örneğinden 7´sinde “salmonella spp” virüsü, 35´inde “staphylococcus aureus” virüsü, 789 peynir örneğinden 106´sında “escherichia coli” virüsü, 702 peynir örneğinden 6´sında “listeria monocytogenes” virüsü belirlendi
|