Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?
İnsanlar hala ortada büyük bir ayrımcılık varmış gibi konuşmasını anlamak gerçekten güç.Açılalım ama neden Kürtlere yani neden sadece Kürtlere..Daha öncede yazdım eğer tek damla asker kanı duracaksa açılalım..Ama hani şu yazdıkalrımızı Türkiye'yi hiç tanımayan biri okusa Kürtlere dünyada eşi benzeri olmayan bir tecrit yapıldığını düşünecek.
DTP'nin amacının ne olduğu gayet belliyken,hala en gözde parti DTP değil mi? Diyeceksiniz ki kırsaldaki kandırılan insanlar DTP'ye veriyor.Diyarbakır'ın,Batman'ı n,Van'ın yüzde 85'i kırsalda mı yaşıyor?
Onlara karşı bir dil yasaklaması olsa zaten Kürtler benliğini unuturdu.Dünyada bu hep böyledir.Dil konusunda baskıya uğrayanlar,çoğunluk itibariyle zamanla benliklerinden uzaklaşmışlardır.Ancak benliğini unutan kaç Kürt var?Yok,çünkü hiç bir baskı yok.Rusya'nın Kırım Türklerini uzak bozkır kasabalarına yoksulluğun,sefaletin içine sürdüğü gibi sürülen bir aile mi var?
İmkan yok,iş yok millet dağa çıkıyormuş.Lütfen rica ediyorum söyleyiniz bana Sivas'ta ,Yozgat'ta,Tokat'ta,Erzincan'd a,Gümüşhane'de fabrika mı kaynıyor,iş imkanları hava da mı uçuşuyor,en az maaş alan 1000 lira mı alıyor?Yahu gelin benim köyüme.Doğu'nun en kötü köyünden farkı varsa ben de bir şey söylemem daha zaten.Hem 30 tane çocuk yapın diye devlet mi teşvik etti de o 30 çocuk işsiz onun için dağa çıkıyor bahanesi var..Oralardaki töreleri,adetleri devlet mi yazdı?
Hem hadi diyelim ki oralarda fabrika açıldı,iş imkanları sağlandı,eğitim imkanalrı iyileştirildi,Kürtçe bölümleri açıldı,Kürtçe eğitim verilmeye başlandı,sizce kan dökenler emellerine ulaşmış mı olacakalr yoksa onların istekleri bunların daha da ötesinde mi?Onalr için nihai hedef Kürdistan'dır.