Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt?
Türkiye de milyonlarca alevi yaşıyor. Bizim yaşadığımız il alevi nüfusunun yoğun olarak bulunduğu bir il. Bu soruların cevabını gerçekten bilmiyorsanız o zaman aleviler hakkında hiç bir bilginiz yok. Peki hakkında hiç bir bilginizin olmadığı bir toplumu neden dolayı eleştiriyorsunuz? Ben şu kadarını söylüyeyim. Eğer siz Madımak 58´i tanımış olsanız, O´na misafir olsanız, onların dügünlerine gitseniz, sohbetlerine katılsanız, yani birazcık tanısanız, nasıl bir yanlışın içinde olduğunuzu anlarsınız. Ben alevileri iyi tanıdığım için, sizin eleştirlerinizden, onları yermenizden dolayı üzülüyorum. Her toplumda iyilerde vardır, kötülerde. Ama emin olun bunu yüzdeye vurursanız alevilerin kötüleri, sünnilerin kötülerinden çok değildir.
Dünden beri yazılanları ibretle ve hayretle takip ediyorum. Kişilik haklarına varan eleştiriler, inançlara saldırı ve hor görmeler beni çok üzdü. Hoşgörü dinine mensup bizlerin gerçek hoşgörü sahiplerine bir özür borcumuz olduğunu düşünüyorum. Ben tanıyorum, sizde tanıyın ve tanıyınca ne kadar iyi insanlar diyeceksiniz emin olun. Aleviler gerçekten iyi insanlar.
|
Alevilik yada aleviler hakkında yeteri derecede bilgiye sahibim.Her alevi iyi değildir ama her sünnide iyi degildir.Yani sırf şuralı buralı diye iyi diyemeyiz her yerin her inancın iyisi yada kötüsü vardır.Herkesin iyi yada herkesin komple kötü oldugu bir yer ve inanç oldugunu sanmıyorum.Bu konuda sana katılmamakla birlikte burda saygı sevgi bekleyen kişilerin her platformda saygı sevgi vermesi ve aynı çerçeve içerisinde etrafındaki kişilerdende saygı ve sevgi konusunda hassas olmalarını dile getirmesi gerektigini düşünüyorum

Bu çevre ve saygı sevgiden dedigimi anlayan anladı üstüne alınma hasan abii