Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 02.10.2009, 09:03   #16
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 677 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: GÜL 2012'DE DE ADAY..:)

Alıntı:
barikat58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sayın urumçi benim oy vermesem bile yönetimdeki parti ve başbakan kim olursa olsun onu halkın seçmiş olmasından sebep Türkiye'nin başbakanı olduğu ve benimde başbakanım olduğunu kabul ettiğimi biliyorsun heralde ondan senin başbakanın diye vurgulama gereği duyuyorsun galiba...Seçimin 2 turlu olacağını hatırladığım kadarıyla geçtiğimiz referandum sürecinde RTE dile getirmişti.Büyük ihtimal mecliste kürt açılımdan sonra açılımı yapılacak konu bu olacak ve o zaman daha iyi anlayacağız.
Bir başkası alabiliyorsa ben senin diplomanı alıp yollayım kardeş!
Başbakanlık kıstasında da olması gereken yüzde %50+1 uzlaşıdır düşünceme göre yani mevcut sistem gene demokratik bir sistem değildir. Bu demokratik sistem koalisyon hükümetlerinde yakalanmıştı, bir uzlaşı ve çoğulculuk vesilesiyle yanlış hatırlamıyor oluyum bundan önceki hükümette DSP %22, MHP %18, ANAP ya %12 ya da %14 oy almıştı. Yani o hükümet en aşağı %52 oyu temsil ediyordu. Sağlıklı bir Cumhuriyet ve Demokrasi sistemine örnek gösterilebilir bu sebeple ancak şimdiki hükümet kan kaybı olan %38 i değil %45 i baz alsak dahi sağlıklı bir demokrasi örneği teşkil etmiyor. Yani ona benim başbakanım diyebilmem için de demokrasi çercevesinde en az %50+1 oy sağlamış ya da bu oy oranını sağlayacak bir uzlaşıyı, bir koalisyonu oluşturması gerekir ki bunu dahi oluşturamamış bir iktidardır... Yani esas demokrasi açılımları bu yönde işler, dünyanın her yerinde de cabalar, en gelişmiş medeniyetlerde özellikle böyledir sevgili kardeşim. Yani şuan demokratik bir iktidar yoktur. Ha ancak şuanki abdullah gül yarı doğrudan cumhuriyet sisteminde Demokratik Bir Cumhurbaşkanıdır. Onu inkar etmiyorum ama genede başbakanın demokratik bir iktidarın başkanı değildir...

Dediğin gibi iki kademeli tatbik edilecekse eğer doğru olan bir yöntem olucak, daha öncede üzerine basa basa belirttiğim üzere ben tek kademe seçimine karşıyım arkadaşım... Demokratik bir sistemde yaşıyorsak her demokratta buna karşı olmalı diyorum.

Diploma mevzusu içinde sağol, İstanbul'da staj girişimlerinde de bulunmam gerek ki zira parasızlığın nedeni de sevgili hükümetimizin sağlık giderlerindeki kısıntıya gitmesidir. Allah kimseyi sağlığından etmesin, zira sosyal güvencen olsa dahi çok yüklü meblağlar ödeyebilirsin(Amin)

(not: Üstelik SGK bürokratı çocuğuyken bu durumu çekiyorsan ben memleketin halini düşünmek istemiyorum açıkcası)