23.10.2009, 16:17
|
|
Usta Yiğido
gülrüba Şuan
Son Aktivite: 05.11.2010 12:11
Tecrübe Puanı: 664 
|
Cevap: Bir Bayan Neden örtünmek istemez
Alıntı:
GurbetsokakLari Nickli Üyeden Al?nt?
Sonucta kendi iradesi ....
Örtü ilede bitmiyor,bugün 10 kapalıdan 7 si ' Allah'ın emrinden bihaber,
Örtülü olmayip, basörtülülerden daha mütevazi ablalar da az degil...
.............................. .............................. .............................. ......
Bazen hayır görünen seyde ser, ser görünen seyde hayır vardır...
Hic kimsede suc, hata bulmayın, kimseyide kötülemeyin...
Var ki kusur basa geliyor, Allah neyi sebepsiz basa verir?
Mini etekliden daha cok dikkat cekip sekilde kapalı sayısı cok olursa daha basiniza (basımıza) cok sey gelir...
|
kardeşim açık olan kardeşlerimize sapkınmı yada edepsizmi dedik ki sen burada ne kapalılarvar şöyle ne açıklarvar böyle diyorsun karşılaştırma yapıyorsun
Allahın emrinden bahsediyorum nedense hep gerçek mümin kardeşlerimizi değil süs moda için kapananları cımbızla çekip öne sürüyorsunuz ben buzamana kadar açık kardeşlerimizi nasıl olursa olsun eleştirmedim kul hesabını Allaha verir bize değil ben Bir müslüman olarak Allahın bu emri var derim gerisi onun bileceği iş
Mü'min kadınlara da söyle: "Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar; süslerini açığa vurmasınlar, ancak kendiliğinden görüneni hariç. Baş örtülerini, yakalarının üstünü (kapatacak şekilde) koysunlar. Süslerini, kendi kocalarından ya da babalarından ya da oğullarından ya da kocalarının oğullarından ya da kendi kardeşlerinden ya da kardeşlerinin oğullarından ya da kız kardeşlerinin oğullarından ya da kendi kadınlarından ya da sağ ellerinin altında bulunanlardan ya da kadına ihtiyacı olmayan (arzusuz veya iktidarsız) hizmetçilerden ya da kadınların henüz mahrem yerlerini tanımayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Hep birlikte Allah'a tevbe edin ey mü'minler, umulur ki felah bulursunuz."
(NUR/31) kardeş'lerim bak ayet bunu söylüyor Rabbim cümle kadınlara örtünmeyi nasip etsin AMİN !!
|
|
|