Cevap: KIZILBAŞLIĞIN TARİHSEL KÖKLERİ: ORTA ASYA
Aleviliğin geçmişi hakkında çok fazla bir bilgiye sahip değilim ama alevilerin nasıl insanlar olduklarını çok iyi biliyorum. Ne yazık ki memleketin genelinde aleviler hakkında çok önyargılar var. Hiç bir zaman olmamış, olamıyacak insanlık dışı iftiralar ve hazımsızlıklar aleviler için yakıştırılmaya çalışılmıştır. Bence bu iyi tanımamaktan kaynaklanıyor. Hayatında bir tek alevi bile tanımamış bazı kişiler kulaktan dolma iftiralara devam etmektedirler. Misafirperverliğin, hoşgörünün, dostluğun güzelliklerini yaşarsınız alevileri tanıdıkça. Gerek ibadet, gerek itikat olarak sahip olduğumuz önyargılardan o kadar uzaklar ki. Bizim birçok aile dostumuz var alevilerden. Ben onların inançlarına, dünyevi görüşlerine, ibadetlerine bakmadan, seviyorum onları, onlar da beni aynı şekilde. Önyargısı olanları alevleri ve aleviliği tanımaya davet ediyorum. Tanıdıkça daha çok seveceksiniz, buna eminim. Kötüler her toplumda vardır, değerlendirme yapılırken istisnalar devre dışı bırakılmalı ve yargılamalar buna göre yapılmalıdır.