Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 14.11.2009, 02:29   #1132
albina58
Usta Yiğido

albina58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

albina58 Şuan albina58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.08.2016 20:40

Tecrübe Puanı: 836 albina58 isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Alıntı:
altuntas58 Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Bende aynı konu üzerindeyim benim demem odurki bu ülke için gencliğini vermiş insanları 3 kuruşla emekli etmişler bir çoğunun evi yokken Diğer taraftan dağdan inen it soylarına sermaye ve konut yardımı yapılacaklar şehitlerimizin kemikleri sızlamazmı?gazilerimizi hüsrana uğratmazmı? şehit anaları feryat etmezmi? bizler bu olaylara sesiz kalırmıyız? adaletmi bu bunu bize nasıl acıklayacaklar ben sadece bir örnek gösterdim siz bu görüşüme isterseniz aklı yarımlar deyiniz isterseniz kel alaka deyin sizin görüşünüz ancak sizi bağlar
Mehmet abi;
Ben sizin mesajınız öncesinde,ilk olarak konu başlığı kürt sorunu,veya kendilerinin bile olduğunu açıklayamadığı hükümet deyimi ile kürt açılımı meselesi,bu eksende benim şahsi kanaatim ve olması gereken,bu olay nedir,süreçte ne gelişecek ,ne gelişti,sonu ne olacak veyada ne olması gerek diye yorumların olması gerekirken,aklı evvel diye söz ettiğim konu başlığına mutabık kalarak asıl gündemin dağda terörit olanların getririlmesi ve sonrası iş verilmesine geçip burda ev-iş gidiyor.Ben daha başında sizin izah ettiğiniz konuya gelmeden bu konunun ele alınmasına değindim,zaten evi-işi bu gün tartışmaya başlarsak o zaman bu iş bitmiş demek olur.
Vurguladığım ise;Kürt sorunu olurken,niye dağdaki eşkiyalar getiriliyor diyede lanse ettim.
Bakın görün,2012 yılı sonu itibari ile ülkemde kürt federasyonu kurulmuş olacak,batı bizi 20 yıl sonranın dünyaya yön veren devleti olarak bugünden avutmaya başladığı,50 yıldır AET de n başlayıp son olarak AB adını alan örgüte üye olmadığımız gibi,her daim aldatmaca mantali başlangıcı olarak bugün dünyaya yön verecek devlet avutması ile ülkeyi yönetenlerin kafası bulandırılmış bulunmaktadır.
Konu meclis gündeminde siyasal partilerin ortak kuracağı bir heyet tarafından çözüm bulunmasını olurken,sokaklardan gelen bir başbakanın yönettiği devlet idaresinde ancak bu işportacılık zihniyeti ile sonuca gitmeye çalışıyorlar.
Konu kürt açılımı olurken,ne dediğini bilmeyen başbakandan başlayan zihniyet,sadece meclis kürsüsünden cazgırlık yapıyor,ağzından konunun DEVLET BÜTÜNLÜĞÜ-VATANIN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜ-BAYRAĞI BİR_ANAYASASI BİR-DİLİ BİR-DİNİ; BİR olarak anayasamız ilk maddeleri degiştirelemez ve değiştirilmesi teklif edilemez diye o parlementoya girdiğinde ''vatanın bölünmez bütünlüğüne ''diye başlayıp yemin ettikleri halde gelinen noktayı takdirlerinize bırakıyorum.