Alıntı:
Urumçi Nickli Üyeden Al?nt?
çok saçma olmuş, öğretmen eğitim alıp işin ehli değilse eğitimde bir sorun vardır, dişçi de işin ehli olmak için eğitim alır öyle olur, imamda eğitim alır öyle olur, cemaatten çıkıp kıldıracak adam nerede eğitim almıştır tartışılır...
Sen kıldırabilirsin, belki bende kıldırabilirim çok şükür amma her çıkan doğru mu kıldırır bunu izah etmeye çalıştım..
İmamlığı kaldıralım o zaman derken ironi yapmıştım onu bile ciddiye alıp cevap yazmışsın  Yahu diyoruzki biz Türkiye'nin yetkili mercilerinde yani İmam-Hatiplerde yetişmiş insanlar ve imamlık mesleğine Türkiye Müslüman Cemaatinin tek kurumu olan Diyanet tarafından atanan kişiler dışında bu yönde oluşacak sakatlığın izahı olamaz diyoruz...
Hah İslamiyet'in ilk zamanı ve içtimalarından günümüze çok şey değiştiğini akıl etmişsin eh ne güzel, ama o zamanın ve sonraki zamanın şartları bu yönde. Osmanlı'da bile imamlar kadılık maaşlarını alırlardı, imamlık için maaş verilmezdi ve imam olmayan kadı vardı. Kadı olmayan imam olduğu gibi. Yani İmamlık kurumu gönüle bağlı karşılığında belli bir maddi değer taşımayan, manevi değer taşıyan bir mevkidir. İslamiyet'te bunu öngörmektedir. Yani insanların belli bir ücret karşılığını almak şartıyla imamlık yapması saçma. Ben hükümet politikalarını en çok eleştiren insanım ancak bu eylem kararında bu karara riayet edecek imamlarda bu durumları gözönünde tutarak manevi manada İmam olduklarını kanıtlamakla mükelleftirler... Bunu dile getiriyorum sadece tabii anlayana...
|
Biz burada cemaatten birinin imam olabileceğinden bahsediyoruz. Kişinin imamlık yapabilecek vasıflara sahip olup olmadığı zaten cemaat tarafından bilinir. Cemaatin tanımını bilmediğiniz belli, lütfen araştirin ve
bana bir daha sen diye hitap etmeyin, asker arkdaşım mısınız?