Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 01.12.2009, 11:40   #17
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1218 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Düğün Salonu Yaptılar

Alıntı:
H_Turan Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Sadece Sevmediğimi Söyledim Atatürkün resmini Çıkartıp Kendi resmini koymasını O yüzden o yorumu yaptım.
Saygıdeğer gardaşım... Ben seni tenkit etmek amaçlı söylemedim birşey yanlış anlamayınız... Ancak paraya kendi resmini koymasının açıklamasını kendisi yapmıştır yeniden Atatürk'ün resmi konduktan sonra... "Osmanlı'dan kalma bir gelenekti, doğunun batının ülkenin en ücra köşelerine gazete gitmez gitse bile okuma bilen yoktur o dönemlerde... Halka devlet başkanının değiştiğini haber vermek için Osmanlı'da kullanmıştı bizde kullandık ayrıca O'nun erken ölümünden duyduğumuz bir şaşkınlık ve sanki sahipsizlik vardı sanki hepimiz babamızı kaybetmiştik o zaman böyle bir karar alındı ama şimdi ihtiyaç yoktur artık halkın %70'sinden fazlası okuma biliyor, Atatürk resimlerinin yeniden konması doğrudur." demiştir... Ben bu açıklamayı yapayımda, bu konuda İsmet Paşa'yı affedip etmemek sana kalmış...

Sevgili Goramaz, Tabiiki İsmet Paşa'yı sevmek zorunda değilsiniz, Atatürk'ü sevmek zorunda olmadığınız gibi ya da başka devlet adamlarını, din adamlarını sevmek zorunda olmadığınız ya da olmadığımız gibi... Ben sevmek zorundasınız demedim kimseye ve zorlamadımda öyle bir ima da bile bulunmadım... Ben severim çünkü...

-1. İnönü savaşını kazandı.(Kazanmasa Yunan Ankara sınırındaydı)
-2. İnönü savaşını kazandı.(Atatürk'ten izinsiz taaruz yaptı 11 saat sonra haber alınabildi, eğer o taaruz başarısız olsa şu anda tepemizde Ermeni bayrağı dalgalanıyordu)
-Sakarya Savaşında geri çekilmedi, bu savaş sırasında ilk oğlu öldü ve kendisinin bundan 5 ay sonra haberi oldu, cepheyi bırakıp Konya'daki karısının yanına gitmedi.
-Kütahya-Afyon cephesini 1 yıl boyunca en iyi biçimde savundu.
-Batı Cephesi komutanı olarak 3 savaş kazandı, Yunan'ı Polatlı'dan gerçi çevirdi... Ankara'ya 70 km yaklaşmışlardı.
-Lozan Antlaşmasında haklarımızı en iyi biçimde savundu, İlk seferinde masaya bile oturmadı İngiliz isteklerini görünce...
-O'nun başbakanlığı döneminde Sivas tarihinin en çok devlet yatırımını aldı...
-Tüdemsaş yapıldı,
-Cer Fabrikası,
-Demiryolu geldi,
-Sivas ulaşımda orta anadolunun merkezi yapıldı,
-Çimento fabrikası,
-Sümerbank kumaş basma fabrikası,
-Sızır, Altıntepe, Konak, Beypınar,Sevindik Hidro Elektrik santralleri
-Tavre Elektirik santrali,
-Köyişeri, Karayolları bölge müdürlüğü,
-Divriği demir çelik madenleri,
-Ulaş Devlet Üretme Çiftliği,
-Sivas Havaalanı,
-SSK ve Numune hastanesi temelleri
-DDY hastanesi
onun zamanında yapılmıştır.

Ben bunlardan dolayı seviyorum bir başkası da başka nedenlerden dolayı sevmeyebilir...

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla