Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 07.12.2009, 08:05   #1274
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 679 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: ''Kürt Açılımı'' Nedir ?

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkes, her makama yükselebilir, başbakan, cumhurbaşkanı olabilir ama Türkiye´de yaşayan herkes türk değildir. Türklük bir ırktir, diğer ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de değişik ırklar, etnik kökenler yaşamaktadır. Onların da kendi dillerini konuşmaları, örf, adet ve inançlarını yaşamaları kadar doğal birşey yoktur. Ülkede ki gerçek huzur onlara türk olduklarını söylemekle değil, onları oldukları gibi kabul etmekle sağlanabilir.

Ben Türk değilim kardeşim, benim Tarihte Göktürk'ten beri bir iki devletimin adı Türk, Bana avrupalı Türk diyor, bu çoğrafyada yaşayan tüm müslümanlara Türk diyorlar bundan 100 sene evvel niye şimdi ayrıştırmaya çalışıyor aynı avrupalı kimliklerimizi. Ben Oğuz'um, Bozok'um, Kılık'ım, Kıpçak'ım. Böyle diye de bölünecek miyiz yakında.

Şunu aklınıza iyi sokun Türk ismini biz almadık bu topraklar Avrupalı bize verdi, Kürdü, Lazı, Çerkezi ayırt etmeden Tüm Müslümanlara Türk dedi. Şimdi neydi bu türklük içtimai bir millet. Bu ülkede yaşayan her vatandaş kökenine, dinine ve diline bakılmaksızın Türk sayılır. Bu ırkçılık falan değildir bu toplayıcılıktır. Dünyanın hiçbir medeniyetinde bu yoktur. Bakınız bize demokrasi ihraç etmeye çalışan üniter, güçlü ve milli devletlere.... Var mı onlarda böyle bir ayrım yaa ne geveliyoruz şurada anlamış değilim hala.
Anlatıyoruz anlatıyoruz cevap vermiyorlar anlattığımız yerlerde, sonra konu gene aynı mevzuya geliyor.

Arkadaşım İngiltere (anglo-kelt-germen vs) vatandaşına anglo'dan gelme english denir. Amerika vatandaşına (onlarca ırk var içinde) Amerikan, Fransa vatandaşına (orada magribli çoktur yani kuzey afrikalı özellikle cezayir fas) Fransız denir. Bunlar dünyanın en büyük 3 medeni ülkesi, demokratik ülkesi... Örnek olarak belirttim. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına da Türk denir. Tartıştığımız şey bu. Eğer güçlü bir Türkiye arzuluyorsanız bölmeyeceksin bütünleştireceksin. Ama bugüne kadar yok sunni-alevi, yok sağ-sol, yok türk-kürt diye bölünelim ondan sonra biz niye bu durumun içerisindeyiz. Terkrar ediyorum vatandaşlık ithafından uluslararası tüm hukuka uygun ve demokrasi sistemlerine adapte olmuş bir kavramı bölersen, uluslararası hukuka göre oluşturduğun millete de devlet kurma hakkı verirsin. Sosyolojinin barındırdığı temel toplum psikolojilerine göre de iki millete bölmek, kutuplaşmaya akabinde çatışmaya, neticesinde bölünmeye sebep olur. Bakınız daha yeni gerçekleşmiş olan Yugoslavya. Var mı böyle bir ülke artık yok, üstelik avrupada yok. Çekoslavakya, var mı bu devlet artık yok. Üstelik avrupanın göbeğinde yok. İşte bu sebeplerden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına Türk denir.

Efendiler ayık olun