Alıntı:
Urumçi Nickli Üyeden Al?nt?
bende o konuda normalleşme sağlandığı durumda çözülebileceği kanısındayım. Dinin siyasete alet edilmediği vakit çözülmezse de hesabının sorulacağı düşüncesindeyim, bir Türk-İslam ülkücüsü olarak. İslamı ülkü edinmiş ve tüm islam dünyasının çıkarlarını gaye edinmiş yanında da Türk Milletinin milli değerlerine son raddesine kadar sahip çıkmayı amaçlamış birisi olarak, Siyasete dinin alet edilmesi epey bir koyuyor bana. Mesela bizimde ülkümüz islam ama neden bize irticacı yaftası yapılmıyor bu durumu daha iyi izah ediyor, biz Siyasette islamı kullanmaktan imtina ettiğimiz için böyle oluyor. O yüzden ne askeri ne de yargısı irtica sıfatını yakıştıramıyor bize. Bu biraz samimiyetle alakalı, eğerki benim görüşüm benim inancımı siyasetine alet etse idi ben bu görüşü sahiplenemezdim. Şunu anlamıyorum hadi anadoludaki halkın bilinçli olmasını bu konuda pek bekleyemezsin, İslamiyet denince anadoluda akan sular dulurul çünkü ama bizim okuyan eden gençliğimiz bunu nasıl hazmediyor. İslam'ın siyasete alet edilmesini nasıl hoşgörüyle karşılayıp yandaşı olabiliyor ve hatta İslamiyet düşmanı Amerika'dan sözde manevi liderler vasıtasıyla nasıl yöneltilebiliyor hiç anlamış değilim.
Neyse kapatalım bu konuyu haklısın. Lakin Müslüman Türk halkı çapulcularla vesaire birilerine baskı uyguluyor derken o ortama imtiyaz sağlayan kutuplaştırıcı faktörlere de göz ardı etmemek gerek. Bu halk bu kutuplaşma sürecine malesefki dini provoke amaçlı kullananlar ve halkı provoke eden sözde satılmış aydınlar vasıtasıyla ulaştı... Şu gün özü Türk, içeriği İslamla bağdaşık Alevi-Bektaşi geleneklerini deizm-ateizmle bağdaştıran bu şekilde lanse eden ve sirküle eden bir konjonktür var ve Aleviler onlarmış gibi bir hava esiyor. Mesela Aleviliğin karşısında durulmasının sebepleri de bunlar. Bende 18 19 yaşıma kadar ki çok uzak yaşlarım değil onlar, Aleviliğe o gözle bakıyordum. Çok sağolsun üniversitede Alevi arkadaşlarım oldu ve gerçek manasını bu şekilde öğrendim. Alevi vatandaşlarımızın birçoğu evet bir çoğu camiye gidiyor, ama aynı zamanda cemevinde semah'ını da yapıyor. Ama satılmış medya ve çıkarcı sözde aydınlar bize Aleviliği nasıl lanse ediyor hak getire... Bak şu sitede bile var o sözde yazarlara, aydınlara inanan bir kitle ki burada resmen İslamiyet düşmanlığı yapıyorlar Müslüman önderlerimizden Hz. Ali'nin evine sığınırken. Neyse konu uzamasın daha fazla.
Saygılar...
|
Bk işte tam benim söylediğim... Eğer bu şartlar düzelir ve yasaklar kalkmazsa o başörtülü bacılarımla birlikte ben de mücadele ederim bu yasakla... Bir dönem sizler içinde böyle bir düşünce vardı ancak o dönemler Türkiye öyle bir durumdaydı ki kimse asıl irtica tehlikesinin alttan alta geldiğini göremedi... Sonra işte Amerikancı Müslümanlar, Özal devri, yozlaşmış Türklük, Amerikan Sargısı, Sosyal Demokrasiden Sosyalizme kayan sol akımlar, Kemalizmin unutuluşu, farklı bir kutuplaşma şekli ve en önemlisi Popüler Kültürün Müridleri olmuş bir gençlik... Bir özeleştiridir benimkisi... Senin gibi gençler dışında Ülkü Ocağına gidenler arka edinmek için gitti ozamanlar ocağa, Kemalizmi unutan gençlikte ADD dururken sol fraksiyonların etkisine girdi, lokallerde zaman öldürdü... Ama arada durmadan yürüyen bir kesim vardı ki Ülkücü ve Solcu düşünen, okuyan, idealleri olan gençleri öldüren 12 Eylül Faşizmi bir tek onlara dokunmadı... İşte o yüzden de darbe yapmayı düşünmüş ya da düşünmemiş, hakkında iddia bulunan Orgeneraller PKK'lı piçlerin içeride tahriklerine maruz kalırken, 12 Eylül Darbecisi Faşist Evren dışarıda... Yani darbe yapmışını sorgulamadan, planladığını iddia ettiklerimizi hapislere sokuyoruz, bir taraftanda Kandilden gelenleri serbest bırakıyoruz onlarda Dİyarbakır'da polise molotof atıyor... Ama neden Evren'i yargılasın ki bu hükümet... Seçilmelerinin temelini o attı, ahde vefa göstermeyecekler mi?

Gariplikler ülkesi Türkiye... Nerden nereye geldik... İşte demem o ki bizler meydanı boş bıraktık sevgili Urumçi, belki sen ben ve bizler gibi çok arkadaşımız kendimizi geliştirdik ama bizimle birlikte olması gereken daha çokları kendilerini heba ettiler...Eğer onlarda bizimle birlikte olsaydı şu anda ne PKK vardı ne ABD'ci yalakalar ne aydıncık denen maymun suratlı yalı kardeşleri ne de Türban sorunu...
Saygılar...