Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 22.12.2009, 17:27   #15
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40

Tecrübe Puanı: 800 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Sivas 2010 Yatırım Rotası

Daha önce bir foruma yazmış olduğum yazıyı, konunun önemine binaen buraya da alıyorum:

Sami Aydın döneminde bahsi geçen bir Kızılırmak projesi vardı. Eğer önümüzdeki yıllarda bu proje sahiplenilirse ve güçlü bir destek ile hayat bulursa Sivas'ımız Paris gibi Londra gibi ortasından ırmak geçen muhteşem bir şehir havasına bürünebilir. Organize Sanayi Bölgesi'nden başlayıp Çimento Fabrikasının bulunduğu alana kadar yaklaşık 20-25 kilometrelik Kızılırmak boyunca, ırmağın her iki tarafından minimum 250'şer metre, hatta olabildiğince 500'er metre yapılaşmaya kapatılarak yeşil alan haline getirilmeli, tarihi Eğri ve Kesik köprüler gece aydınlatmaları yapılarak bu komplekse dahil edilmeli, bu alanda bir kaç bölgede Adana Seyhan nehri üzerinde olduğu gibi setler kurularak su şişirilmeli, böylece şehrin ortasından deniz gibi bir ırmak geçerken, her iki yakası göz alabildiğine uzanan yeşil bahçelerle Sivas'ı bir cennete çevirmeli. Bu hayal değil, bir benzerinin gerçekleştirildiğini gözlerimle gördüm. Bir kaç ay önce Adana'da Seyhan nehri üzerinde yukarıda bizim bahsettiğimiz projenin hayat bulduğuna şahit oldum. Şunu da belirtmeliyim ki debi ve su miktarı olarak Seyhan nehri bizim Kızılırmak'ın yanında dere gibi kalıyor. Su akıyor, Sivaslı bakıyor. Yanı başımızdaki hazinenin farkında değiliz. Biraz kaynak ayrılsa ve yıllara bölünerek ciddi bir proje hazırlansa Kızılırmak Sivas'ın cenneti olabilir. Hem de ne cennet! Üzerinde çeşitli su sporlarının yapıldığı, kayıkların yüzdüğü bir deniz hayal değil, sadece yanı başımızdan akıp gidiyor.

Geçtiğimiz dönemlerde Sami Bey'in bu konuda hazırlıkları vardı. Yeni belediyemizden bu konuya eğilmesini bekliyoruz. Bu konuda hemen bir kaç yılda iş bitecek diye bir şart yok. Zaten Kızılırmak etrafında DSİ 7-8 yıldır sahil düzenleme çalışması yapıyor. Belediyede önümüzdeki 8-10 yıla yayılacak ve her yıl üzerine bir şeyler eklenecek bir proje geliştirmeli ve bir yerden artık başlamalı.

Bugün internette gezinirken Hürriyet'te gördüğüm ve bir kaç ay önce Adana ziyaretimde şahit olduğum Seyhan nehri projesini görünce değnmek istedim. Daha fazlası, çok daha iyisi bizde var, sadece emek verip bir yerden başlamamız gerekiyor. Aşağıdaki linkte Adana'da yapılan projenin fotoğraflarını görebilirsiniz:

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]