Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 30.12.2009, 21:44   #327
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 04:22

Tecrübe Puanı: 1239 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Aslında verdiğim örnek biraz yalın kaldı farkındayım ama düzelt seçeneğini kaldırmış site yönetimi düzeltemedim.
İl üç maddeden şunu örnek vereyim : Laiklik .
bakın kavramlar evrensel olabilir ama o kavramların içinin ne nasıl doldorulduğu önemlidir.Laiklikten fransa laikliini mi amerika laikliğini mi anlayacağız..Aslında üst konuda yazılan yoruma cevaben evrensel ilkelere dayalı bir anayasanın çok zor olacağını ifade etmek istedim
diğer taraftan bakın azınlık kelimesini ben Rum ve Ermeniler için kullanmadım . Dar anlamda evet bunlar da azınlıktır ama kendilerini Türk olarak kabul etmeyen (edemeyen) insanların da beklentilerine cevap vermek gerekir şayet evrensel kriterleri olan bir anayasa hazırlanacaksa.

Diğer taraftan, bu durum, devletin yapısal şeklini bozacak sonuçlara götürüyorsa bizi evrensel kriterlere dayanan bir anayasa hazırlamak bu bakımdan çok zordur.
Ama ya tam anlatamadınız kendinizi ya da ben anlayamadım galiba
Ben sadece değişmez maddeler üzerinde konuşuyoruz sanıyorum... Değişmez maddelerin içerisindeki herhangibi bir tabir hakkında genel olarak konuşursak bunları evrenselleştiremeyiz... Sizin dediğiniz anlamda zaten anayasalar evrenselleşemez, hiçbir ülkede de öyle değildir... Evrensel hukuk vardır, insan hakları vardır bir de ülkenin özel şartları vardır... Anayasalar ona göre belirlenir, hazırlanır... Örneğin Almanya'da askerin tek görevi ülkeyi dış etkilerden korumaktır ama Fransa, Türkiye, İtalya gibi geleneği farklı olan ülkelerde askerin Ülke güvenliğini korumanın dışında düzeni de koruma görevi vardır... Ya da laiklik Fransa'daki laiklik farklıdır Türkiye'deki laiklik farklıdır, ABD'de laiklik yoktur üniter anlamda sadece eyalet bazında vardır Almaya'da da aynı şekilde o bakımdan bu tür kavramlarda genel bir kavram değil özel kavramlar geliştirilir...

Ermeni ve Rumlardan bahsetmediğinizi anladım... Ben de o yüzden zaten sadece onlar azınlıktır dedim... Diğer vatandaşlar öz ve öz Türk milletinin bir parçasıdır... Azınlık imtiyazı ya da baskı olamaz... Olmamalıdır... Ama bu sözlerle Türkiye demokratik midir insan hakları yönünden hayır... Kimseye özel şartlar tanınmadan genel olarak anayasa değiştirilmeli ve genel insan hakları normları sağlanmalıdır...

Devletin yapısal durumunu bozcak olan evrensel bir anayasa hazırlamak değil... Türkiye'nin şartlarını tamamen yok sayarak hazırlanan evrensel bir anayasadır... Yani değişmez hükümler, bölünmez bütünlük, hukuk devleti, üniter yapı ve güçler ayrılığı olmak zorundadır... Onun dışında öncedende söylediğim gibi 80 anayasasını geçmişte üye olduğum parti de yıllarca söyledi şimdki partimde bende benimle aynı fikirde olan insanlarda ve hatta son nokta da kimsenin dillendiremediği Evren yargılansın bile diyor bu görüşteki kişiler...

Ben size söyleyeyim... Türkiye'de sosyal adaleti sağlamayı düşünmeyenler ne kadar iktidar gücü olsa da ellerinizde ekmeklerine yağ süren bu düzeni değiştirmek istemezler, isteselerde o cesaret yoktur ne yazık ki onlarda... Yapılan anayasa değişikliği çabası da göstermelikti hani nerede kalktı gitti gündemden çalışma bile yok... Gelsinler, tüm toplumu kucaklayacak ortak bir komisyonla değiştirilsin anayasa... Öyle deyince de biz kafamıza göre yapamayacaksak nerede iktidarımız görüntüsüne bürünüyorlar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif