Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 30.12.2009, 22:24   #8
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 15:22

Tecrübe Puanı: 687 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: ERKAN ÇAKICI - Yandaş Medya Tipolojisinin “Zaman'daki” Tezahürü

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Urumçi.

Açıklamanız için teşekkür ediyorum. Aslında böyle bir cevap geleceğini bekliyordum Nitekim haklısınız da.

Ancak benim sormak istediğim şu cümleniz ''Milliyetçilik yükselişte değilse biz gelenek ve dinimizden uzaktayız''
bir insan dinini gelenke ve gööreneklerini sıkı sıkıya yaşıyor olabilir ama bunları ideoloji olarak benimsemeyebilir. Bu bağlamda milliyetçilikle dine gelenek ve göreneğe bağlılığı doğru orantılı almışsınız. Ama bence 0 korelasyon var.
sevgili goramaz yanlış edilen milliyetçilik tanımından feyzle inandığım milliyetçilik tanımını açıklamışım muhteviyatında da milleti oluşturan din unsurunun göz ardı edilmez bir gerçekliğini barındıran harsı örnek teşkil etmişim.

Mesela Türk Milleti tabiri islamiyetle o kadar yoğrulmuşturki artık ayrılmaz ya da ayrılmaması gerek bir bütün halini almıştır, Türk Milleti farikasını bölmek demek islamın hars özelliğinde temellendirdiği bir İslamı içinde barındıran topluluğu ayrıştırmak ve bölmek demektir ki gelenek ve göreneklerin etrafında şekillendiği maddi kavrama millet denir biz maddi anlamda milliyetçilik yaparken bunu manevi anlamda manalaştıran kavramın korelasyonunu da içinde barındırdığından feyzle aradaki bağı anlatırken, milliyetçiliğinden uzaklaşan toplumun milliyetçiliğin temelinde barındırdığı manevi değerlerin yozlaşmaya uğradığını ve bağnazlık / taassubi bir neticede gelenek ve göreneklerden uzaklaşma olduğunu betimliyoruz... Bu açıdan bakıldığı zaman muhtemel korelasyonu pekala kurulabilmekte sevgili goramaz...

Amma velakin seni de anlıyorum zira senelerce milletle, millet tabirinin içinde barındırdığı kavramların çatıştırıldığı ve neticesinde milliyetçiliğin yanlış algılanıp karşısında bir aksi bir kanaat oluşturulduğu bir toplumda yaşıyoruz. Şol sebeptendir ki bu kuvvetli bağı görmemek mümkündür...