Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt?
iyi de biz zaten karşıt görüşteyiz.
benim tarafımdan bakılırsa bu durum böyle
bakın hucurat suresinde ''biz sizi birbirinizi tanıyasanız diye kavimlere ayırdık'' der (aslında buradaki litearefu kelimesine yanlış anlam veriliyor buradaki anlam medeniyetler çatışması yapın ilerleyin birbirnizle yarışın anlamı daha uygundur.)
bu ayetin devamında ise''Allah katında en üstününüz takvaca üstün olanızdır'' der . Yani Allah millet kavramını önemsemiyor.Takva insana değer veren bir bilinç olarak karşımıza çıkıyor.
benim için ırkın bir önemi yok ama sizin düşünceniz anladığım kadarıyla şu: Türklük bir ırmak olsun,din gelenek görenek (hars) bu ırmağı besleyen akarsulardır.bana göre ise din asıl kaynaktır.işte farkımız budur
saygılar iyi geceler
|
ben milleti ırk olarak tanımlamadım sevgili goramaz, etrafında toplaşacağın değerler bütünü olarak bunu anlattım, ırki manada şu yazınlarımda ne bulabiliyorsunuz şaşıyorum. Milleti oluşturan hars derken, harsı oluşturan binlerce yılda oluşan aidiyetlikler derken burada ırkın manasını kaybettiğini görüyoruz. Türk milletini tanımlarken ortak konsensüs ve değerlerden bahsetmemde ırkı gözardı ettiğimiz bir ifadesidir. Zira Türk Milliyetçiliği derken bugün bu düşünceler eşiği altında bir türk olarak Kürdistan Devletinde yaşıyor olsa idim ve milletine kürt deniyor olsa idi bu memleketin o dahi ortak değerler bütünlüğünü muhafaza gayesinde güddüğüm milliyetçiliğin adı Türk Milliyetçiliği olacaktı. Begayet medeniyetler çatışmasını yaşamamak için herkesin milli çıkarlarına sahip çıkması gerektiğine ancak çıkarkende eski zamanlardan kalma paltac modeline ya da genel bir ahlakın gerekliliği olarak bu çıkarlarını korumak için başka milletleri sömürü etmemesi gerektiğini dillendirirken ve oluşmuş milletlerin içlerinde medeniyetler çatışması yaşamamak için içtimai millet bütünlüğü eşiğinde yaşaması gerektiğine defalarca dem vurmuşken hala bu şekilde bana perspektif getiriyor olmanıza üzülüyorum... Maddi gerçekler eşiğinde Türk Milletini oluşturan ve ondan ayrılmaz bir bütün olan şeyin din olduğunu adlandırırken ve maneviyatta dine iltimasım daha fazlayken bu duruma müdahil olmak üstelik bunu yazınlarımı en çok okuyan birisi tarafından müdahil kalmak rencide edici oluyor cidden...
Bu sebepten konuşmayı şurada tamamlarken sevgili goramaz size Seyyid Ahmet Arvasi'nin Türk-İslam ülküsü isimli kitabını okumanızı tavsiye ediyorum...
Saygılar...