Cevap: Yıldız Dağında Kayak Tesisleri Yapılacak
Yapıldığı zaman Türkiye'nin en uzun ve en kaliteli karına sahip pistlerine sahip olacak olan Yıldız dağı kayak tesislerini dikkat ederseniz her turizmle ilgili konu içerisinde yer vermiştim... Nedeni de yıllarca milli kayakçı olan abim ve babamın uzun uğraşları ile burasının hem kış turizmine hem de profesyonel olarak kayak sporuna kazandırmaktı... Şimdiiiiiiii ben size şunu söyleyeyim bundan önce benim bildiğim sadece 3 kez burasının geliştirilmesi için Turizm bakanlığı ve kayak fedarasyonundan Trilyonlarca para hem valiliğe hem spor il müdürlüğüne gönderildi... Hangi yıllar???? Tam hatırlamamakla birlikte ilkkez 90'ların ortasında 94 senesi olabilir... Eğer o gönderilen para başka yerlere harcanmasaydı 15 yıllık bir Turizm ve uluslararası standartlarda bir kayak tesisimiz olacaktı... Ondan sonrada 2 kez daha bu para yollandı Sivas'a... Ben şimdikinden de birşey çıkacağına inanmıyorum.. İnanmak istiyorum ama inanamıyorum çünkü gelen para genelde Stadyum için harcanıyor ya da Valiliğin bütçesi yetmiyor o paradan kullanılıp eriyip gidiyor... Ben bu haberden Sivas'ın 2010 bütçesinin yeterli olmadığını ek kaynak yaratılmak istendiğini anlıyorum... Fakat çapsız yöneticiler zamanında o 2-3 Trilyonluk yatırımları yapsalardı şimdi Yıldızeli İldi...