Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 02.01.2010, 03:40   #12
Sabiha Serin
Usta Yiğido

Sabiha Serin - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sabiha Serin Şuan Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 21.05.2014 19:16

Tecrübe Puanı: 864 Sabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekanntSabiha Serin ist jedem bekannt
Standart Cevap: Öğrencilere müjde!

23.Aralık 2009 tarihli SİVAS POSTASI GAZETESİ KÖŞE YAZIMDIR

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZ LÜTFEN OKUYUNUZ

Bundan önce yine burada “ SİVASLI VATANDAŞIN BİTMEYEN ÇİLESİ “ başlıklı köşe yazımda Belediye Otobüsleri ile ilgili sorunlarımızı dile getirmiştim. Ancak öyle sanıyorum ki Sivas’ımızın sorunlarını her ne kadar paylaşmaya çalışsak ta, ya yazdıklarımızı okuyan yok, ya da umursanmıyoruz. Doğrusu bir vatandaş olarak sesimizi nasıl duyuralım şaştık kaldık.

İnşallah Sayın Belediye Başkanımız günde bir saat olsun bizlerin yazdıklarına zaman ayırıp sorunlarımızı çözümleme gayretinde olursa minnet duyacağız. Biliyorum belki de Sayın Başkanımız Doğan Ürgüp Bey yazımı yine okumayacak ama ben yinede bir vatandaş olarak sorunumuzu yazacağım. Ben inanıyorum ki haberdar olursa çözüm bulacaktır.

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi lojmanlarından şehir merkezine gitmek için lojman sakinleri en az 20 dk. Belediye otobüsü bekliyor. Dakikalarca soğukta buzdan heykel oluyorlar. Bunun nedenini araştırdığımızda ise aldığımız cevap şu oluyor. “ Otobüsler hep rektörlüğün önünden gidiyor. Her dört otobüsten sonra beşinci otobüs lojmana uğruyor” deniliyor. Peki, ama neden? Lojmanda oturan herkeste araba var mı? Var ise sadece evin ya erkeğinde ya da hanımında araba olur. O halde evde kalan eşin ve servisi olmayan okula ve dershaneye giden çocukların günahı ne! Doktora gitmek için şehir merkezindeki hastanelerden randevu alanların zamanında yetişmesi imkânsız. Çocuklar derse gecikiyor, sınavları kaçırıyorlar. Bir yaz boyunca otobüse binmek için Lojmanlardan Rektörlük binasına kadar yürüyenler artık bu soğuk havada nasıl yürüsünler. Üstelik lojmandan Toki tarafına gitmek için iki otobüs değişiliyor. Lojmanlardan ana durağa, oradan tekrar başka otobüse biniliyor. Dönüş yine aynı şekilde şehir merkezinden lojmana iki otobüsle dönülüyor. Bu durum hem zaman israfına hem ekonomik olarak mağduriyet değil mi?

Bu durum Üniversite lojmanlarında oturanlara cefamı, cezamı nedir anlamak zor. Zaten 4 otobüste bir otobüs geldiği için Hastane önündeki duraktan yolcu dolu geliyor, lojmanda oturan yolcuya yer kalmadığından ayakta gitmek zorunda kalıyor. Ayrıca bazen de otobüsler dolu geldiği için lojmandan yolcu almayınca da ikinci 20 dk beklemek zorunda kalıyorlar.

Üniversite Lojmanlarından şehir merkezine gitmek ve dönmek işkence olmuştur. Sadece Üniversite Lojmanları değil Gülyurt- Gültepe, Türk-İş Blokları- Mevlana- ve daha birçok güzergâhlara da Belediye otobüsleri geç geliyor.

Sayın Belediye Başkanımızdan vatandaşların Belediye Otobüsü mağduriyetini önlemelerini önemle rica ediyoruz. Umarım bu kez sesimizi duyan olur, aksi halde bu çığlığımızı bir üst makamlara bildirmek zorunda kalacağız.

SABİHA SERİN

Sivas'ta ulaşım sorunumuzu , bilhassa Üniversite-Merkez ulaşım sorununu ben yazmaktan yoruldum. Allah aşkına bu konuyu ciddiye alınız. Üniversite lojmanlarında oturanlar da, öğrencilerde soğukta otobüs beklemekten bıktı...
Üniversite lojmanlarında oturanlar neden düşünülmüyor. Her nedense anlamak zor.
Sabiha Serin isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla