Konu: Dini Konular
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 03.01.2010, 18:15   #10
gülrüba
Usta Yiğido
NO AVATAR

gülrüba Şuan gülrüba isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 05.11.2010 13:11

Tecrübe Puanı: 676 gülrüba FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: BiR GeNç KıZıN CeVaBı...

Alıntı:
-Alp- Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Benim tesettürlü kız öğrencilerim üni.ye başlı açık veya kapalı özgürce girsin okusun doğrusu budur.

Ama saygıdeğer hemşerilerim sizlere birşey sormak istiyorum neden arapça kelimelerle(inna lillahi ve inna ileyhi raciun...ecmain gibi) yorum yazıyorsunuz? Türkçe manasını yazmak daha mantıklı değil mi? Veya da parantez içinde türkçe anlamını yazabillirsiniz hem bu vesile ile benim gibi arapça bilmeyen insanları bilgilendirmiş olursunuz.
Haklısınız kardeşim kusura bakmayın ecmain amin cümlemizden demektir ..

Ben bu kelimeyi bir vefat haberi duyduğum zaman kullanırım ..

İnnâ lillâhi ve İnnâ İleyhi Râciûn: “İstircâ” denilen bu ifade, özellikle bir ölüm haberi alındığında veya bir büyük sıkıntı zamanında söylenilir. Bu ifâde Kur'an'da şöyle geçer. "O sabredenler, kendilerine bir musîbet/belâ geldiği zaman: İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn (Biz Allah'ın kullarıyız ve biz O'na döneceğiz)' derler." (Bakara: 2/156)

Degeğli yorumlarınız için sağolasınız ...

Alıntı:
58Sevda Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Allah nefsimizi korusun ...
Allah c.c nefsimize yenik düşürmesin bizleri.. Değerli yorumun için sağolasın kardeşim ...

Konu gülrüba tarafından (03.01.2010 Saat 18:15 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Arka Arkaya Mesajlar Yazdığınızdan Dolayı Flood Önleyici Devreye Girdi. Mesajlar Sistem Tarafından Otomatik Olarak Birleştirilmiştir..
gülrüba isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla