Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 08.01.2010, 19:00   #1
Sivaslilar.Net
Site Habercisi
NO AVATAR

Sivaslilar.Net Şuan Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Tecrübe Puanı: 935 Sivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz seinSivaslilar.Net kann auf vieles stolz sein
Standart Matematik Yarışması İl Birinciliği Ödül Töreni Yapıldı

OYAK Liselerarası Matematik Yarışması İl Birinciliği Ödül Töreni yapıldı.

Sivas Büyük Hotel'de gerçekleştirilen ödül törenine, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve okul yöneticileri, öğretmenleri ile öğrencileri katıldı. Açılış konuşmasının yapılmasının ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile birlikte tören başladı. Konuşmalardan önce, Sivas İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner tarafından yarışmaya katılan 33 okula, bin 500 TL değerinde parasal destek yardımı yapıldı.

Programda bir konuşma yapan Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Sedat Orhan, matematiğin yüzyıllarca toplumların itici gücü olduğunu belirterek, "Günümüzde ise matematiğin bu gücü, her zamankinden daha fazla hissedilmektedir. Bilimde ilerleyememiş gelişen bir toplum düşünülemeyeceği gibi, matematiksiz ilerleyen bir toplumda düşünülemez" dedi.

OYAK Grubu olarak, hayatın her alanında büyük yeri olan matematiğe ilgi duyan ve bu konuda başarısı yüksek öğrencileri desteklemeyi ve teşvik etmeyi çok önemli bir misyon olarak gördüklerini ifade eden Orhan, "Bu amaçla düzenlenen yarışmamıza katılan 33 okulun yönetici, eğitimci ve öğrencilerini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Bu yılda 16 ilde yapılan yarışmanın birincileri Nisan ayında İstanbul'da yapılacak olan Şampiyon Okulu belirleme sınavında birbirleriyle yarışacaklar. Sivas okulları arasında puanlamada biraz daha ön plana çıkarak il birincisi olan okulun ekibine şampiyonada başarılar diliyor ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Kemal Seyhan ise, matematiğin çok önemli olduğunu ifade ederek, "Matematik bütün bilimlerin temelidir. Matematik olmadığı zaman maalesef hiçbir şey olmuyor. Birinciye ve dereceye giren okullarımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra ödül törenine geçildi. Sivas'ta ki 33 okul arasında yapılan yarışmada, birinci olan Sivas Fen Lisesi'ne ödüllerini, Vali Yardımcısı Kemal Seyhan ile Erdemir Madencilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Sedat Orhan tarafından verildi. Protokol ve öğrenciler tarafından hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından program son buldu.

İHA
Sivaslilar.Net isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla