Cevap: SİZCE HARF İNKILABI NEDEN OLMUŞTUR ?
Saygı değer araştırmacı dostum; bu kadar zaman ayırıp bilgi verme zahmetiniz için çok teşekkür ederim:
Tabiiki yukardaki açıklamalar içinde, ne denildi, ne oldu, kim, ne zaman, kiminle, ne konuştu, kaynak... v.s. konularına açıklamalarda bulunmuşunuz;
1. // Haim NAUM //ve //Lord Curzon // peşindende //İngiliz avam kamerası //
Burada cümleler alıntı ve özet olduğu için kim hangi konuşmayı yapmış karışmış olabilir, ancak birde işin içinde çok önemli bir rolü olan Papaz Frü vardır iyiki onuda özet geçmemişim, iyice aşure olacaktı... Burada detaya girmedim ve özetten girmeye çalıştım, zaten araştırmacı tarihçiler bu olayları neredeyse ezberlemişlerdir.
2. Tarihi olaylarda gizli kamera ve konuşma kayıtları mevcut değildir, birilerininde duyup bize aktarması her zaman mümkün olmaz; tarihi gerçekler, ya belgeye, resim, olay, yazı, kalıntı v.s. gibi uzatmıyorum " sebep-sonuç ilişkilerine dayandırılarak bir bütün olarak ortaya konur" (Çok değerli Hocam Azra ERHAT; Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Klasik Arkeoloji de okurken bu konuda ders notları sunmuş, Bölüm Başkanımız Cevdet BAYBURTLUOĞLU da yeterince bu üsülleri kafamıza sokmuştu)
3.Yakın Trih hakkında yazı yazan, yorum yapan ve ya belgeyi sunan çoğu araştırmacılarımız Allah Rahmet eylesin, ya asılmış ya da hapsenelerde çürümüştür, hala hayatta olanlarda yedi ceddine yemin edip susmuştur... Bu konuda yakın tarihimiz açıktır ve benimde bu konuda çalışmalarım ve ulaştığım belgeler çok dehşet vericidir, şimdi bu konulara girmiyorum zira 3-4 yıl kadar bir zamanda bitirilmesi düşünülüyor ve yakın tarih gerçek belgeleriyle elverdiği ölçüleriyle ortaya konulacaktır...
4.Her ne kadar Cumhuriyet dönemi belgelerimiz yeterince yurt içinde olmasa bile yurt dışında yeterince belgeye ulaşılmış bazılarının temini için çalışılmaktadır, haklı olarak herkesin kafası karışıktır bu konuda;
5.Bu millet sırtlanların arenasında tarih boyu çok sıkıntılar çekmiş halada o oyunların odağında kalmaktadır, ne araştırmacılarımız, nede insanımız taraf tutmaktan doğruyu arama durumuna girememiştir.
-"Harf İnkılabıyla ne alakası var " dediğiniz konu; bu inkılapların tamamı birbiriyle, iç ve dış olaylarla yani ülkemizi ve insanımızı ilgilendiren olaylarla doğrudan ve ya dolaylı ilişkilidir...
Sonuç olarak tek bir kaynak değil, direk kaynaklardan yakın tarihimiz hakkında geniş bir çalışma ortaya konulmuş, yakında yayınlanacaktır.
|