Alıntı:
MUTLU İTİK Nickli Üyeden Al?nt?
Sayın HASAN FATİH güzel şeyler yazmışsın ama sende şunlar yapılabilir diye bir öneri sunmamışsın ve son sözlerinde anlayacak kimse olmadığını yazmışsın sen anlat burada anlayacak insan çok ama anlatmayı bileceksin!!!!!
|
demişsiniz ama bir şeyi kaçırıyorsunuz:
Söz söylemeyi bilmek lazım. Burada sizinle bir kaç gün dahi sürecek bir oturum dahi yapabiliriz (ben öyle tahmin ediyorum). Fakat hitab ettiğiniz insanın kaç kişi olduğunu bilmeden, kaçının nereden mezun olduğunu, mezuniyetin ötesinde anlayış ve algılarının ne olduğunu, mesleklerini, yaşantılarını, problemlerinin ve lükslerinin ne olduğunu, fazlalarının-eksiklerinin ne olduğu bilmeden bunu yapmak bugün kadar yapılanı tekrar etmek olur. Umarım şimdi anlamışsınızdır.
Ben önceki sözlerimde öncelikle bir şey yaptım: Sivas'ın önemli birkaç özelliğine ve bugün biliniyor sanılan yanlarının durumuna bir vurgu yaptım. Madımak çorbası, halay, bıçak, tarak dedim. İlim yuvası dedim, 1000 yıllık Müslüman-Türk geçmiş dedim. Devrinin zirvesinde üç medrese; tıp, astronomi dedim. Bugüne kadar ki imarlar 100 yılda düzelmez dedim.
Söyler misiniz, siz bunları ne zamandır düşünüyor, ne zamandır yazıp çiziyor, ne zamandır insanlara anlatıyorsunuz. (Yapmıyorsunuz demiyorum) Ben hayatımın son 15 yılında hemşehrilerimle bu meseleleri konuşuyor, onların önünü açacak bilgileri onlarla paylaşmaya çalışıyorum.
Mesele sen ne yapıyorsun-ben ne yapıyorum meselesi değil kardeşim.
Mesele karşıdakinin sözylediklerini sadece okumak meselesi. Ama anladığım kadarıyla tıpkı Sivaslı hemşehrilerimiz son 50 yıldır yaptığı gibi siz de bu yazıları sadece okuyorsunuz. Yukarıda "dedim" diyerek saydıklarımı okuduktan sonra ne diyorum diye oturum düşündünüz mü? "Yav zaten bildiğimiz şeyleri sayıyor" deyip geçtiniz mi?
Beyefendi, bu işleri yoluna koymak, oturduğu yerden ahkam kesmekle değil; savunduğu değerlerin ne olduğu gün be gün biraz daha keşfedip an be an biraz daha anlatmaya çalışmakla düzelir. Sivas'ı anlatalım arkadaş nedir bu Sivas dediğimizde bakalım şu konulara yorum yazanlar "ne" anlatacak görelim. Biz buralarda birbirimize anlattığımız şeylerin neler olduğunu kavrayamıyorsak Sivas'ta kimseye suç bulmaya gerek yok.