Alıntı:
özdemir Nickli Üyeden Al?nt?
kim kime oy verir o kimseyi ilgilendirmez ama
ben bu söze çok takıldım
ülkeyi CHP mi kurdu
bu lafı söyleyen arkadaşım kusura bakma ama ya tarih bilgin çok zayıf yada dünyadan haberiniz yok
|
Sonradan da yasallaşmıştır ve Atatürk'ün de söylediği gibi Cumhuriyet Halk Partisinin 1. Kongresi ve Cumhuriyet Halk Partisini doğurmış olan 4 Eylül Sivas Kongresidir. Bu nedenle, CHP için "Devlet kuran parti" tanımlaması yapılmaktadır. Bunların dışında CHP il başkanlarının aynı zamanda ilin valisi olması heralde bu partinin Türkiye Cumhuriyet'ini kurmasının en büyük örneklerinden birisidir. Kaldı ki birazdan başka bir arkadaşa vereceğim örnekler ile zaten bu ülkeyi nasıl kurduğunu da göreceksiniz. Siz çok güvendiğiniz tarih bilginiz ile Türkiye Cumhuriyet'ini kuranların hangi grup içerisinde yer aldıklarını söyler misiniz?
"bu lafı söyleyen arkadaşım kusura bakma ama ya tarih bilgin çok zayıf yada dünyadan haberiniz yok" karşınızdakini tanımadan bu cümleyi nasıl söyleyebiliyorsunuz? Benim bir üniversitede Tarih öğrenimi yapıp yapmadığımı hatta bunu bilimsel olarak bir meslek olarak edinip edinmediğimi nereden biliyorsunuz? Belkide ben bir üniversitede Tarih hocalığı yapıyorum. Dilerseniz siz de kendi açıklamanızı yapın ve bakalım bu ülkeyi kuran parti CHP mi değil mi tartışalım karşılıklı.
Alıntı:
sivaslıgenç Nickli Üyeden Al?nt?
Zaten sadece ülkeyi kurmakla kalmıştır daha ileriye yönelık bir adım atamamıştır.
|
İkinci cevabım genç kardeşime. Siz ülkenin geleceğisiniz ve umudusunuz, ben de genç bir ablanızım bundan on sene sonra sizlere güvenen yaşlılardan birisi olacağım. O bakımdan bilgilendirme gereği duydum. Ben CHP'nin sadece ilk 15 yılında yazdıklarını yazsam buraya sığmaz, bırak 80-90 yıldır yaptıklarını. Birkaç örnek vereyim. Kullandığın ve AKP'nin kapattığı Tren yolları var ya onları CHP yaptı örneğin, yada şimdi üzerinde duble yol diye genişlettikleri yolların hepsini, kullandığın hastanelerin bir çoğunu CHP yaptı, Halkın %6'sı okuma yazma bilirken kurulduktan 15 yıl sonra bu oranı %70'lere çıkartan da CHP'idi ya da paranızı belkide en güvenerek yatırdığınız İş bankası. Sana şimdi Sümerbank desem hatırlamazsın, bizim gibi fakir aile çocukları bayramlıklarını oradan alır 3-4 sene de hiçbirşey olmadan giyerdik, şimdi öyle birşey yok, Atatürk'ün yaptığı tüm devrimleri gerçekleştiren Partidir CHP, Devlet eli ile ağır sanayi yatırımları yapıldı, Türkiye'nin birçok yerinde yüksek okullar açıldı, enstitüler kuruldu, yen, Türk eğitim sistemi ile kırsaldaki halk hem öğrenim gördü hem eğitildi. Bunun yanında bu partinin yıllarca Sivas'a yaptıkları ortada. Ne kadar çok yatırım yaptığı ortada. Benim Yüksek Lisansımın içerisinde bir bölüm olarak bile ayrılmıştır "Üzerinde Devletin Eli Olan Şehir: Sivas" diye. Çünkü o dönem Ankara ile birlikte özel nedenlerden, gelişmiş bir şehir olmasından ve biraz da vefa borcu ile en çok yatırım Sivas'a yapılmıştır. Buna karşılık Sivas'lı da her zaman CHP'ye olan borcunu ödemiştir. Bir hocam CHP'nin 15 yılda neler yaptığını sormuştu bir arkadaşımıza, O'da "Ne yapmadı ki hocam" diye cevap vermişti. Ben de aslında sana sadece bunu söyleyebilirdim Genç kardeşim ne yapmadı ki?