Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 22.01.2010, 23:07   #503
özdemir
Usta Yiğido

özdemir - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

özdemir Şuan özdemir isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 02.12.2014 15:25

Tecrübe Puanı: 747 özdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYORözdemir SITEMIZE IŞIK ŞACIYOR
Standart Cevap: Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?

Alıntı:
Pişekar Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Yalan söyleyen bir tarih varsa doğru söyleyende vardır, işte bende size onu diyorum.Doğru tarihi siz söyleyin biz de öğrenelim. Bakın beyfendi. Kurtarmak ayrı bir konu, kurmak ayrı bir konu. Bu millet bu ülkeyi kurtardı, kuran da elbetteki onlardır. Ama ortada birşey var. O dönem bu ülkeyi kuran kadro CHP içerisindeydi ve başka parti de vardı. Hatta ilk parti olarak kuruldu ve Cumhuriyetin ilanından belli bir süre sonra kapandı. Var mıydı diye soruyorsunuz ama engin tarih bilginiz ile Türkiye Komünist Partisini hatırlayamıyorsunuz. Hiçbirinizin CHP'li olmasına gerek yok, en azından bu nedenden dolayı, eğer ona gerek olsaydı zaten İnönü tek parti ile devam ederdi, çok partili sisteme geçmezdi.
Başörtüsü konusuna gelince. Hiçbir CHP iktidarında başörtüsü yasağı uygulanmamıştır. Bu yasak onlarca yıldır vardır ve hiçbir CHP iktidarında evet üzerine basarak söylüyorum. Hiçbir CHP iktidarında uygulanmamıştır. Buyursun iddia eden bana örneğini versin. Ayrıca CHP'nin şu an ki yapısını ben size savunmadım ki bana kalkıp onları örnek veriyorsunuz. Elimizde belli bir miktar parti var, belli bir miktar da lider var. İçinden birisini seçmemizi istiyor. Benim gönlüm Atatürk gibi bir lider, onun CHP'si gibi bir CHP ister ama yoksa ve eldekilerle yetineceksek Baykal ve CHP derim sizde Erdoğan ve AKP dersiniz buna ne diyebilirim ki. Şu an elimizdeki hammadde bundan ibaret.
Seyit Onbaşının kaldırdığı mermi ağırlığı 275 kg.'dır. Tabii ki o hesapla ya da niyetle kaldırmamıştır. Hepsinin ilk amacı vatanı kurtarmaktır ama daha sonrasında kurtulduktan sonra kuruluşu sağlayan siyasi oluşumun adı CHP'dir. Sizin burada benim üzerime yapıştırmaya çalıştığınız yafta düz mantıkla CHP'lidir bu, dine karşıdır, halkı horgörür, yok sayar.Ama hiçbir CHP'li bu ülkeyi kurtaran ve kuran Türk Toplumunu, Türk Halkını yok sayamaz, adında bahsi geçen halk Türk Halkıdır ama keşke o toplumun yok sayılmaması gibi Atatürk ve ekibindeki kadroda yok sayılmasa. Kısacası sizin düşündüğünüz gibi o zamanki şehitleri, gazileri ya da halkı yok sayarak bu ülkeyi CHP kurdu diyen yok. Birisi CHP ne yaptı ki dedi ben de ülkeyi kurdu dedim. Yani o parti olmasaydı şimdi yöneticimizi seçecek, yukarıdaki anketi yapacak bir demokrasimiz olmayacaktı.
ben zaten sizin söylediğiniz dönemdeki chp yi eleştirmedimki
sizin bu ülkeyi chp kurmuştur o yüzden bu ülkenin sahibi chp dir dolayısıyla chl nindir demek gibi bir kastınız olduğunu anladım. (yanlış anladımsa özür dilerim)
yalan söyleyen tarih ve tarihçiler muhakkak vardır bunda hemfikir olmamız gerketiğini düşünüyorum. ama doğru bir tarihi yazmam benim görevim değil tarihçi olarak sizin görevinizdir.
benim size yaftalamaya çalıştığım şey değildir bu, ülkede yaşayan insanların genel kanaatidir aslında. ve bu düşünceyi değiştirecek olanda yine chp dir. seçim çalışmalarında bu konudaki propagandalarınada denk gelmişizdir. ama bu konuda ne kadar samimi oldukları çok şüpheli.
kısacası diyeceğim oki bu ülkeyi chp kurdu diyerek bugünki chp yi millete sevimli göstermek yanlış olur. o zaman yapılanlar doğru diye bugünkü yapılanlarda doğru demek yanlıştır. ülke ilk kurulduğunda yönetim kimdeyse o dönemde aynısını yapardı buda başka birşey.