Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 28.01.2010, 23:07   #588
Kibrisli
Usta Yiğido

Kibrisli - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Kibrisli Şuan Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 15.04.2015 05:22

Tecrübe Puanı: 1221 Kibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDIKibrisli TAM BIR BEYEFENDI
Standart Cevap: Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?

Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Tayyip Erdoğanla senin aranda ne fark kaldı şidi Yıldırım: o türk milleti demiyorsa sen de Türk milletinin iradesine saygı duymuyorsun.. ikisi de aynı şey değil mi?benim oy verdiğim parti meclise bile girmedi. ben napıyım?Akp ye küfür mü ediyim ..
1999 senesi mecliste en az oy alan son üç parti iktidar oldu biliyor musun?

Chp ye Allah bir nimet vermiş dünya döndükçe bitmez. Allah nasip etmiş de Atatürk kurmuş bu partiyi..Chp den çok daha vizyonu geniş sol paritler var hala yüzde onların altındalar.bilmiyorum belki de kapandılar.

Yeter söz milletin..(Aziz milletimizin.. hoşumuza gitse de gitmese de)
Ama saygıdeğer bacım, 2002'den bu yana 8 sene 2007'den bu yana 3 sene geçti. Bu parti herzaman doğru şeyler yapmıyor... İnsanların muhalefet olmasına, demokratik olarak söz söylemelerine "Milli irade ile seçildiler" diyerek pranga vuramayız... "Neden oy verdiler, AKP'ye oy verenlerin aklına şaşayım" sözlerine ben de karşıyım... Herzaman da buna karşı oldum ve AKP'li arkadaşlarla, AKP'li olmayan sizlerle birlikte hep karşı çıktım buna... Türk insanı nasıl bunlara oy veriyor, Aziz Nesin haklıymış diyenlere de hep 10. Yıl Nutku'nu örnek verdim... Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir... Benim birincil referansım Atatürk'tür sonra diğerleri gelir... Ama her muhalifede Erdoğan'ın "Milli irade" sözleri ile karşı gelmekte doğru değildir... Halk seçmiştir, boynumuz kıldan incedir ama O halk seçeli de 3 sene geçmiştir... Burada mantıkla karşı çıkan, örneklerle eleştiren ve iyi ya da kötü, bir alternatifle gelenlere de "Milli irade" sözleri söylemek doğru olmuyor bence... Çünkü milli irade de sadece iktidar partisi yoktur, demokrasi de sadece iktidar yoktur, demokrasi "Ben tek başıma iktidarım istedğimi yaparım" denmesi için yoktur demokrasi seçilemeyen muhaliflerin sözlerini istedikleri gibi söyleyebilmeleri ve iktidar partisi tarafından ezilmemesi için vardır... Ama ne yazık ki Türkiye'deki demokrasi anlayışı ile yani "iktidar benim erk bende istediğimi ezerim" anlayışı ile Türkiye demokratikleşmiyor, TEKEL işçisi eziliyor, Öğrenci eziliyor, Memur eziliyor, basın susturuluyor, Öğretim Üyelerine baskı yapılıyor, Emekli eziliyor, Çiftçi eziliyor... Ben yaptım oldu deniyor... Buna diktatörlükten başka birşey denemez... Buna ne yazık ki milli irade de denemez... Milli irade millet için kullanılırsa milli iradedir... Milli irade milletin sadece bir bölgesinde yaşayan bir kesim için demokratik açılımlar getirecekse ona Milli değil Gayri-milli irade denir. Demorasi ise herkese demokrasi, Milli irade ise millet için milli irade... Yani milli irade doğru kullanılırsa, ülke refahı, milletin özgürlüğü, gelişmiş bir ülke huzur içerisinde bir halk yaratmak için kullanılırsa ona milli irade derim ben... Ama bu milli irade erkini ele alıp TEKEL işçisine "Avcunuzu yalarsınız" çifçiye "Al ananı git" şehide "Kelle" apoya "Sayın" TBMM başkanını azarlayacaksa kusura bakmayın ama halk oyu ile gelmiş Hitlerden bir farkı, insan öldürmemek olur ki onu da intihara sürükleyerek silahı kendisi tutmasa da dolaylı olarak yapıyor demektir...

1999 seçimi konusunda yanlış anlamadımsa son üç parti koalisyon kurup iktidar oldu demişsiniz... Ama yanlış hatırlıyorsunuz hükümetin büyük ortağı DSP 1. parti olarak çıktı. 2. ise hükümetin ortanca ortağı MHP oldu... Yani hükümeti kuran 3 partiden ikisi ilk iki partiydi.... Koalisyonun toplam oyuda %53 ediyordu...

CHP konusunda bazı yerlerde ortak düşünüyoruz... Evet Allah Atatük tarafından kurulma nimeti vermiş CHP'ye... Gel gör ki CHP şu anda o nimete uygun hareket ediyor mu? Eğer gerçekten Mustafa Kemal'in ideolojisini savunsalardı şu anda %50 üzerinde oyları vardı... Ne yazık ki sosyal demokrasi, demokratik sol mavraları ile ve ülkenin gündeminden kaynaklanan politik manevralarla zaten kemik olan %20'yi alıyor... Ancak şu anda seçim olsun ben CHP'ye veririm... Seçim zamanı geldiğinde ortam neyi gösterir bilmem, belki kendime oy veririm, belki CHP'ye belki bir başkasına ama şu anda bence göbek atmayan, kıvırmayan, bundan 30 yıl önce ne diyorsa aynısını söyleyen, Türk Milletini savunan, milli iradeyede hiçbir zaman saygısızlık yapmayan Deniz Baykal meclisteki liderlerin içerisindeki en iyisi...

Yeter söz milletin, evet söz milletin, hiçbir zaman da bundan kaçılmadı, İnönü demokrasi getirdi, seçimi kaybetti aldı ceketini indi Çankaya'dan aşağıya... Menderes çıktı yeter söz milletin dedi... E zaten İnönü'de onu dedi... Yeter tek partili sistem, söz milletin dedi... Hatta aynı İnönü net bir şekilde olmak üzere olan 2 hazırlık aşamasında da tam 11 tane darbeyi engelledi... Ama hala söz milletin denildi ona... Şu anda kimse söz milletin değil demiyor, deme hakkı da yoktur... Bizim liderimiz Mustafa Kemal bu meclisin kuruluşuna ve milli iradeye hayatını vakfetmiştir, eğer bizlerde O'nun yolundan gidiyorsak aynı şekilde hayatımızı vakfetmeye hazırız... Bu konuda da parti liderlerinin içerisinde buna karşı olan birisi olduğunu sanmıyorum...

Saygılar...

üzä kök tänri basmasar, asra yir telinmeser, Türk budun ilingin törüngün kim artatı udaçı erti?
Kibrisli isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 2 Kullanıcı Kibrisli'e Teşekkür Ediyor...