Aç kalan domuz sürüsü köylerin arazilerine dadanınca köy sakinleri domuz avına çıktı.
Alınan bilgilere göre, Sivas’ta merkeze bağlı Hanlı ve Güney köyünün içlerine kadar gelen domuz sürüsü çevreye zarar vermeye başlayınca her iki köyde yaşayan vatandaşlar ava çıkarak 6 domuzu öldürdü.
Havaların soğuması ile birlikte yiyecek sıkıntısı çekmeye başlayan 30 adet domuzdan oluşan sürü, Hanlı ve Güney köylerinin içlerine kadar gelerek ekinlere ve yeni dikilen fidanlara zarar vermeye başlayınca Savaş Cebeci, Musa Geyik, Şemsettin Yazıcı ve Erdoğan Şahin adlı vatandaşlar ava çıkarak 6 domuzu öldürdü.
Sürünün açtıkları ateş sonucunda dağıldığını belirten avcılar, 9 domuzu sıkıştırdıklarını ve 6 tanesini öldürdüklerini 3 domuzun ise yaralı olarak kaçtığını ifade ettiler. Köy sakinleri domuzların zarar vermeye devam etmesi halinde daha kalabalık bir avcı grubu ile avlanamaya çıkacaklarını belirttiler.
Sivas Hürdoğan