Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 31.01.2010, 06:56   #69
Urumçi
Usta Yiğido

Urumçi - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Urumçi Şuan Urumçi isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 07.06.2011 16:22

Tecrübe Puanı: 701 Urumçi FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Kürt Diye Bir Millet yok :)))

[quote=sandalli;517640]
Alıntı:
Urumçi Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Neyse gel gelelim bir mevzuya Kürt diye bir millet var mıdır? Hayır yoktur, en azından bu topraklarda.....QUOTE]

Inkar edip o insanlari millet saymamak fasistliktir. Üzüldüm sizin adiniza.
Sevgili sandallı siz millet tabiri nedir biliyor musunuz?
Faşistlik tabirini ister ekonomik devlet sistemi olarak, ister düşünce olarak biliyor musunuz?

Yazımın bir kısmından bir alıntı yaparak bana bi ithamda bulunuyorsunuz tekrar tekrar yazsamda anlamayacaksınız, millet denilen milli olgu milli değerler etrafında kurulmuş devletin tebasına denir, Bizimkine de Türk Milleti denmektedir. Aksine yukarıda da daha önceleri de atıfta bulunduğum gibi ayrışma ve çatışma ortamı doğar. Bu ülkede Kürt Milleti yoktur, zira bu ülkede Kürt kökenli Türk vatandaşları vardır ki, ben kendi milletimin sınırları içine bir kökeni dahil ederken ırkçı ya da sizin anlamını bilmediğiniz aptalca tabiriyle faşist oluyor isem ne yazık bana, zira ırkçılık ya da faşistlik bir etnik kimliği devletin milli kimliğinden ayırmak ve milletten dışlamaktır. Kimliğin içinde kabul eden ülkelere de tüm dünyada hümanist, demokratik, özgürlükçü yakıştırmaları yapılırken nedense bizim ülkemizde bazı satılmış ve sözde aydın görünümlü karanlıklar "taraf"ından ırkçılık hatta yanlış ve saçma sapan faşistlik tabiri yaftalanır, dünyası düşünceden uzak ve kendisine moda olarak sunulanı alan ahmaklarda bunu yer, yediğiyle kalmaz bu düşüncenin yandaşlığını yaparken ona buna şu ya da bu şekilde ithamlarda bulunarak, düşüncesinin önüne ket vurma gayesiyle kendi dillendirdiği yanlış manasıyla "faşistlik yapar"...

Eğer ben tüm dünyada "en demokratik" sayılan ve "hümanist" olarak gösterilen ister sosyolojik olsun, ister "dini" olsun bir millet tabirine inanıyor ve bunun neticesinde başkalarını dışlamak, ayrıştırmak yerine onları kendi milletimin su götürmez bir ferdi olarak görüyor ve buna rağmen "faşist" olarak suçlanıyorsam, bunu söyleyenleri anca "Allah"a havale edebilirim.

İyi dileklerimi sunar, esenlikler dilerim sandalli. Yazılarımı tamamıyla okuyup en azından bir şeyler biliyorsanız bunları uzun uzadıya yazarsanız okunur ve sevinirim aksi halde cımbızla laf çekip ufak cümlelerle bilip bilmeden anca ithamlarda bulunursanız bu da sizin bilgi seviyenizi ortaya dökmekten başka bir sonuca varmaz. Biliyorum ağır bir yazı oldu ancak bana "faşist" gibi bir hakerette bulunana az bile olduğu kanısındayım...

Allah yar ve yardımcımız olsun...