|
Usta Yiğido
Urumçi Şuan
Son Aktivite: 07.06.2011 16:22
Tecrübe Puanı: 701 
|
Cevap: Kürt Diye Bir Millet yok :)))
Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt?
Millet olmak bir devletin olması anlamına gelmez aynı dili konuşan, aynı ırktan olan, aynı inancı taşıyan topluluklar bir millettir, millet kelimesi sadece bir toprak bütünlügü içinde yaşan topluluk demek değildir, aynı inancı taşıyan kişiler de millet kavramı içindedir, aslında müslüman bir arap benim milletimdir. Ne yazık ki milliyetçi akımlarla bu kavram değişmiştir. Kürt milletini inkar etmek, ya da kendi milletini başka milletlerden üstün görmek ırkçılıktır. Örnek vereyim, "Bir türk dünyaya bedeldir" sözü ırkçılıktır. Bir türkün dünyaya bedel olmadığını en iyi siz bilirsiniz. Ben Almanya´da yaşıyorum ve ırkçılığın acısını bizzat hisseden biri olarak, hem teori hem de partikte faşistliği çok iyi biliyorum. Bir dili, bir ırkı, bir milleti kabul etmemek bizden olmayan bir ırkı zorla bizdensiniz diye asimile etmeye çalışmak ırkçılıktır. Ağır cümleler kurmanız haksız olduğunuzun göstergesidir.
Bana bir türkün dünyaya bedel olduğu sözünün ırkçılık olmadığını açıklayabilir misiniz?
Saygımla
|
Sevgili sandalli faşizmin daha kelime tabirini bilmeden herkese yaftalamanız saçma olmuyor mu, hatta faşizm bir hakaret ihtiva etmiyor mu?
Sevgili sandalli siz milletin ne olduğunu bilmiyorsunuz. Milletin iki unsuru vardır objektif unsurları, subjektif unsurları olmak üzere. Almanya gibi "Irkçı"lıktan kurtulamamış ülkeler ve hatta "Fransa" dahi objektif unsura bakarak kendi milletinin tanımını şu şekilde şekillendirir:
- Irk
- Din
- Dil
İşte bu objektifliğe göre insanları tasniflemek ise ister dinen ister hukuken ve sosyolojik açıdan ırkçılık olur ki bunu şu günlerde bu şekilde tasnifleyenler milliyetçiler mi yoksa bir kökeni şu objektif unsurlar arasındaki (esasında dil ve ırk konusunda antropolojik açıdan ve bilimsel açıdan Kürt kökeninin Türk-Fars-Ermeni-Arap karışımı oldukları ispatlıdır, din açısından da aynı kökendir ama bunları bile bilemeden şekillenen bir durum görüyoruz) sakatlıklara rağmen tasnifleyen, neticesinde devlet sınırları içerisinde ırkçılığı yapan ve yapılmasına olanak sağlayan şu ayrıştırıcı "açılım"lar yapanlar mı?
Aksi halde bizim ülkemizin millet tabiri şu üç "subjektif" millet tabirine göre şekillenmiştir ve bu dünyanın en çağdaş ve ırkçı olmayan ülkeleriyle aynı prensiptir:
- Ortak bir tarihi geçmiş
- Birlikte yaşama isteği
- Ortak bir kültür.
Senelerce biz bağırıyoruz milleti kan, mezhep, soyla bağdaştırmak mümkün değildir diye, ancak şu da bir gerçektir ki bunlar kültürün oluşmasına etki eden faktörlerdir ve dolaylı olarak milleti oluştururken katkıları bulunur. Lakin milleti sadece kan, soy, mezhep düşüncesine yani objektif manada ırkçılık yapacak şeraite indirgemeye çalışılmaması için temel prensipler her zaman subjektif unsurlardır ki, bu bize "demokrasi" ihraç eden ülkelerde bile bu derece hümanizmal değildir 
Neyse "müslüman bir arap benim milletimdir" derken millet tanımı yapmıyor, ümmet tanımı yapıyorsun daha buna bile aklı şiyar değilsin ya neyse anlatmaya devam edeyim.
Şimdi siz gene demogoji babına "bir Türk dünyaya bedeldir" lafını ırkçı olarak buluyorsunuz. Bende diyorum ki ben zaten "Kürt kökenli" vatandaşlarımı Türk olarak görüyorum yani ırkçılık yapmıyorum içtimai(bütünleştirici) ve farklılıkların farklı uygulamalara tabi olmayı engelleyen bir düşüncenin içerisindeyim, devlet politikası olarakta bu böyle idi vakti zamanında... O yüzden "Bir Türk dünyaya bedeldir" lafını söylerken ben Kürt kökenli vatandaşlarımı dışlamıyorum, zira onları kendi milletimin bir Ferdi olarak görüyor ve tasnifliyorum...
Neyse Peki hatırlatıyım ben size Türk Milleti tabirinin kapsadıklarını:
- Toplumun genel inancı (yani İslamiyet oluyor bu) ekseninde şekillenmiş bir sosyolojik topluluk.
- Aynı toprakları paylaşan, kökeni ne olursa olsun bu coğrafi bölgede yaşayan her fert
- Herhangi bir ayrımcılık ve dışlanma olmaması için ya da bir kuvvet oluşturacak konjonktürel farklılıkların ortaya çıkıp ister egemenlik, isterse kuvvet çekişmesi yaşanılmaması amacıyla bu Ülke topraklarındaki "tüm" bireylerin ortak toplumunun bilinçlenmiş hali ki, şu üç unsura sahip olmayana linguistik açıdan "halk" denir.
- 1000 yılda ya da aşkın sürede Anadolu ve civarı topraklarda harmanlanmış, oluşmuş hatta İslamiyet'e koruyucu bir kalkan olmuş, bununla yetinmemiş muhafaza ve müdafasının yanına İslamiyet'i yayma ve yüceltme olgusuyla tetiklenmiş bir kitle mekanizması...
Şimdi siz bizden Almanya gibi olmamızı istiyorsunuz, toplumu Alman ve Alman olmayanlar diye ayırıp, Almanların Alman olmayanlara yönelik "psikolojik" bir şekilde tetiklenmelerinin aynını yaşamamızı istiyorsunuz ne vahim. Siz aynı şekilde bir etnik köken sorgulaması ve gene sosyolojik ve psikolojik açıdan alışveriş ve münasebetlerin bu etnik ayrımlara, farklılıklara göre şekillenmesine mahal verecek bir ayrışma ve kimlik farklılığı siyaseti yürütmemizi istiyorsunuz. Bizse kökeni ne olursa olsun farklı kökenleri bir arada toplama, farklılıkları ön plana çıkartmadan yani bu hegomanik şeraiti bizzati şeriatımızla yani hukukumuzla ortaya çıkarmadan, üstelik herkesi bir görerek kendimizden görerek yaşamanın haklılığına inanıyoruz. Kökeni ne olursa olsun aynı şartlarda ve kökenine bakılmadan alışverişin devam etmesi gayesini güdüyoruz, işsizlik sorunu varsa serbest bir şekilde Anadolu'nun her yerinde ekmeğini araması hakkına ket vuracak farklılaşmalardan uzak durulmasını istiyoruz, hatta biz Güneydoğu'daki feodal sömürü sistemi olan aşiret sorununu dile getirip, toprak reformu istiyoruz. Doğu'ya yatırım yapılmasını istiyoruz (Doğu'daki şeker fabrikalarını kapatarak, gübreyi özelleştirip çiftçinen toprağını ekmesini zorlaştırarak, tütüncüyü öldürerek siyaset yürütmemiz gerekiyormuş burada galiba), hatta doğu'ya ister ekonomik (Örneğin GAP), ister eğitim açısından (Örneğin YİBO) tarzı yatırımlar yapıldığında bunların daha iyi işlemesini, daha iyi hizmet ve iş imkanı sunmasını, daha iyi eğitim vermesini amaçlıyoruz(Bunu o dönemde engelleyen PKK'dır), toplumsal tedirginlik, tepkileşme ve farklıllaşma neticesinde kutuplaşmayı sağlayacak "açılım"lara karşı duruyoruz, PKK ile Kürt Kökenini ısrarla bir araya koymayıp PKK'yı Kürt kökenine mal edenlerin "Kürt Açılımı"na karşı çıkıyoruz, kısacası bu topraklarda insanların etnik kökenlerine göre tasniflendirilmesi neticesine varan, varmayı geçtim o şekilde tasniflendiren ırkçı bir açılıma ve politikaya, düşünceye karşı duruyoruz ama yanlış tabiriyle "faşist" olarak faşistçe suçlanıyoruz, aksini yapıp ülkeyi etnik manada bölen icraatları yapanlar demokrat diye tanımlayarak mukafatlandırıyoruz...
Biraz da beyin egzersizi yapalım,
Seksen evveliyatı marksist-materyalist fraksiyonları tetikleyen ve destekleyen sözde "aydınlar",
Seksen ihtilalinde Evren ve yandaşlarını alkışlayan ılımlı islamcı yazarlar(İslam'ın ılımlısını nasıl oluyorsa) - ki bugün askeriyeye saldırıyorlar bunlar türlü e
palavralarla ve yandaş medya gücüyle, daha vahimi seksen ihtilalini alkışlarken en birinci destekçisi olurken bugün seksen ihtilalini sırf askere saldırmak için yerenler hesabını soranlar neyse-,
Emperyalist, dış mihraklı, paraya tapan kapital sermayenin oluşturduğu medya babaları ile onların son dönemde yarattığı "Liboş" yazarlar,
Hatta 89-94 senesi içinde SHP yani yeni adıyla CHP'nin marksist zihniyetini temsil eden Erdal İNÖNÜ ve yandaşlarının hazırladığı yol haritası,
Türkiye'nin hiç bir zaman iyiliğini istemeyecek kapitalist, sömürücü ve hatta İslamiyet düşmanı ülkelerin sözcüleri, devlet adamları, devlet başkanları ile Barzani-Talabani-Peşmerge NASIL OLUYORDA BU TABİRİ CAİZSE YIKICI PROJENİN ETRAFINDA HEMFİKİR BİR ŞEKİLDE BULUŞUP, MUTABIK OLABİLİYORLAR?
Bu zihniyetin konsensüse vardığı bir konuda Seksen öncesi Müslümanlığa sıkılan, marksist-materyalist kurşunlara Cuma Namazı çıkışlarında, ya da okullarında ya da sokaklarda göğüs geren Türk Gençliğine saldırmalarıda mı bir hayret edilesi durum değil acaba!...
Neyse daha fazla uzatmadan sevgilerimi belirtir Allah'ın yanınızda ve yardımcı olmasını temenni ederim. Esenlikler...