Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 01.02.2010, 14:53   #9
balix
Yiğido
NO AVATAR

balix Şuan balix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 14.01.2011 09:59

Tecrübe Puanı: 617 balix FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Sivas Valiliği'nden 2010' da beklentileriniz

Aslında yazılmış çizilmiş; yukarda kimisi görevi belli otursun,
- zaten fabrika, yatırım bunlar valinin görevi değil,
- valinin yetkisi belli devleti temsil eder,
- Gölge temesinler başka ihsan istemez...

Mevcut duruma bakınca "Halil Rıfat Paşa" dan sonra aynen bu sözü yazayım dedim arkadaşımız yazmış. vali var vali var, devlet var devlet var.
O şehir yöneticilerinin aynasıdır. Vali isterse o şehrin kaderini değiştirebilir,
İstemezse boş ver diyebilir. Memur nasılsa yatmaklada çalışmaklada maaşını alır, hatta çalışmayan memeur en iyi memurdur devlet için çok yerde..
hatırlarsanız en sorunlu Vali rahmetli yazıcıoğluydu; en sorunsuzlarından biride Sivas'ın eski "Lütfü TUNCEL" vardı odasında oturur, klasik hiç kendini yormazdı. ve devlete göre en iyi valiydi. Hatta Sivasa görede... İnsanları bu kadar tembelleşmiş, boş ve koflaştırılmış bir ülkede Vali ne yapabilir, karşısına vicdanını insanlığını şeref ve haysiyetini alırsa çok şeyler yapar...
Benim Sivaslım sormaz, kurumlarda gerek duymaz ve yıllarca yaıtp uyuruz, adalet sistemi Sivas ta asla işlemez, adliyede yargılanan bir suçsuz eğer karşısındaki hem suçlu hem dişliyse vay haline; "o duvardaki en zayıf masumun en güçlü şekilde hakkının alındığı yer" cümlesiyle adeta dalga geçildiği yerdir Sivas ta adliye. Diğer kurumları tabiiki zamanla çalışanlar oldu, çalıştığı içinde kovuldu ben çook yöneticiler gördüm, oturanlar ödüllendirildi çalışanlar cezalandırıldı..
Sonuç olarak hem çalışıp hem cezalandırılacak yönetici var mı ? ödülünü haktan ve vicdanından alacak önemli olan bu. Ya da bizler bunların farkındamıyız...
balix isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla