Saadet Partisine hiç oy göstermemişsin sevgili Kıbrıslı.
Bence bu seçimlerde Milli Görüş tabanının çoğu Numan Kurtulmuş Hoca'ya oy verecek. Seçim dönemine göre netleşecek bu durum. Zira AKP tabanı artık alternatifsizlikten AKP'ye oy verir oldu ya da hala fanatikliğini yapanlar AKP Aydın İl Başkanı gibi tipler. Popülist oylar kalacak gibime kalıyor AKP'ye ya da siyasette yeni bir yüz çıkarsa bu oyları toplayabilirki Numan Hoca eşliğindeki Saadet buna aday. Bir de işin ilginç tarafı Sarıgül'ün Değişim Hareketi'de bu oyları çekme potansiyelinde... Türkiye Partisi Sivas'tan başka yerde itibar almaz... %3 oy alabileceğini zannetmiyorum. Hatta şu gidişle sen tahminlerine sokmamışsın ama BBP bile %1'de çıkacak. Barajı geçme eğilimi gösteren ve tabanı olan partiler oy oranlarını arttırır bu seçimde ama seçim vakti geldiğinde bu yeni partileri destekleyenler barajı geçemeyecekler madem oyları bölmeyelim diye barajı kesin geçen partilere yönelecekler... Şu durumda CHP'nin oyları %26 bile olabilir hatta MHP %25'e bile ulaşabilir, tabi bu siyasi eğilimleri değiştirecek etkin programlar neticesinde. Ama şöyle de bir inanç taşıyorum ben AKP %25'in altına muhakkak düşecek... Bir de Kürt Kökenini DTP yani BDP ile bağdaştıran ve onlara etkin propaganda imkanı veren bir açılım sarfedilmesi neticesinde BDP'nin oyları %8'e yakın çıkabilir...
Bu arada Sivas'a ilişkin anketle ilgili MHP ile BBP'nin seçim ittifakı yapma olasılığı var ve bu durumda BBP'nin meclise m.vekili sokması kabil olduğundan AKP'den bile taban çekebilme ihtimali var sivas'ta...
Bu durum gerçekleşirse ki öyle inanıyorum MHP-BBP 3, AKP 1, CHP 2 vekil çıkartabilir... Türkiye Partisi Bağımsız Aday gösterirse AKP vekil bile çıkartamayabilir