Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), tarafından 2009 yılı yıllık faaliyet raporunda yayınlanan verilerde Sivas Belediyesi yapılan işlem hızında ilk sıralarda yer aldı.
BİMER, tarafından 2009 yılı içerisinde yapılan başvurular ve bunlarla ilgili yapılan işlemlerle ilgili yıllık faaliyet raporu yayınlandı.
Bu raporda, BİMER'e gelen başvuruların 166 bin 13'ü bakanlıklar, 131 bin 799'u valilikler, 9 bin 911'i ise belediyeler tarafından değerlendirildiği öğrenildi.
Buna göre, Sivas Belediyesine 2009 yılı içerisinde 287 müracaat yapılırken bu müracaatlardan 270 tanesine işlem yapıldı. 9 müracaatın geçersiz sayıldığı, 8’nin ise beklediği öğrenilirken, bu müracaatların bir gün gibi sıra bir sürede alındığı bildirildi.
Vatandaşların yaptığı müracaatlar, BİMER sisteminden alınarak değerlendiriliyor ve sadece 1 gün içerisinde değerlendirilerek işlem yapılıyor.
2009 yılı içerisinde Sivas Valiliğine 2 bin 585 adet başvuru yapılırken bu başvurulardan 2 bin 246’sının işlem gördüğü 103’ünün geçersiz sayıldığı, 56’sının ise beklediği öğrenildi. İşlem yapma süresinde Sivas Valiliği 2 gün ile Sivas Belediyesi’nin altında kaldı.
Sivas Hürdoğan