Şifahiye deki esnafların ziyaret ederek yardım istediği CHP Milletvekili, Vali Kolat ile görüşeceğini, DAP ve tren seferlerinin kaldırılmasının üzerine gideceğini açıkladı Hafta sonunu şehrimizde geçiren CHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir, kendisinden yardım isteyen Şifahiye Medresesi esnafları için Vali Kolat ile görüşeceğini söyledi. Sivas ın DAP destekleri kapsamına alınmaması konusunda mecliste soru önergesi vereceğini söyleyen Özdemir, tren seferlerinin yeniden konulması çabalarının da devam ettiğini ifade etti.
Parti binasında Medresedeki esnaflarının, bir an önce medresedeki yerlerine taşınmak istemeleri yönündeki taleplerini dinleyen CHP Milletvekili Malik Ejder Özdemir, Vali Kolat ile görüşeceğini ve sorunun çözümü için çaba sarfedeceğini söyledi. Esnaflar, medresenin onarımının çok gecikmesinden yakınırken, Milletvekili Özdemir "Bu esnaflarımızın sıkıntıdan kurtulması için gerekli girişimlerde bulunacağım" dedi.
SORU ÖNERGESİ
Sivas ın AK Parti iktidarı sayesinde kan kaybetmeye devam ettiğini ileri süren Özdemir, son çıkan DAP teşviklerinde Gümüşhane ve Bayburt un bulunmasına rağmen Sivas ın yer almama konusunu hafta içinde meclise vereceği soru önergesi ile gündeme getireceğini söyledi. Adliye binasından belirsizliğin sürdüğünü, Fuar alanına harcanan 3 trilyon paranın boşa gittiğini, Akıl ve Ruh sağlığı hastanesi nin Tokat a kaptırıldığını da söyleyen CHP Milletvekili Özdemir "Başbakan a haykırıyorum, Sivas üvey evlat olmaktan artık çıksın, aksi taktirde halkımız yapılacak ilk seçimde bu faturanın bedelini ödetecektir" dedi.
Demokrat Gazetesi