Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - ASKER
Konu: ASKER
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 15.02.2010, 10:22   #554
w2ksunucu
Yeni Yiğido
NO AVATAR
 
w2ksunucu Şuan w2ksunucu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 16.02.2010 16:41

Üyelik Tarihi: 14.12.2009
Mesajlar: 3
Tecrübe Puanı: 0 w2ksunucu FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: ASKER

Arkadaşlar tekrar merhaba;

5.Piyade er eğitim tugayı sivas merkezdeki acelilik görevimizi bitirmiş bulunuyoruz.
Orası ile ilgili olarak merak ettikleriniz olursa yardımcı olmaya çalışacağım. Öncelikle ilk olarak buraya acemi olarak gidiyorsanız. Kesinlikle yanınıza çok eşya almayın hatta hiç almayın çünkü sivilden getirdiğiniz eşyaları depoya koyuyorsunuz ve giderken alıyorsunuz.
İhtiyacınız olan herşeyi askeriye veriyor. Traş takımı hariç diş maacunu diş fırcasına kadar alacaksınız askerden. 89 4B olarak biz donduk. Sivas cok soguk bir memleket allah kimseyi kış döneminde ne sivas merkez nede TEMELTEPE ye düşürmesin. Temeltepeyi zaten hiç yazmıyorum.Nasıl bir soğuk olduğunu siz düşünün. Havantepe denilen eğitim bölgesinde soğuktan bayılan arkadaşlarımız oldu. İçliklerinizi içinizden kesinlikle çıkartmayın. Bizim dönemimizde eğitimler çok çok ağır değildi. Çünkü denetim vardı ona hazırlık yaptık ve denetimde çok farklı bir açılım uyguladılar çok iiyi geçmedi bu sebepten 90-1 tertip gelen arkadaşarı çok yoracaklarını uzmanlar ve astsubaylar soyledıler. Hazırlıklı gidin. Ayrıca akşam mesai saatınden sonra boş olacagız haftasonu egıtım olmayacak denılen sozlere değer vermeyın cunku yok oyle bırsey. hafta ıcı gece 21.30 da ıctıma alındıgınıda yasadım hafta sonu egıtım de yaptıgımızıda. Genelde komutanlar ıyıler. bizler ıkıncı bolukteydık. Bu bolugun uzmanlarıda astsubaylarıda ıyıler. Tabıkı sıze baglı sız ne derece ıyı olursanız onlarda o derece ıyıler. sız ne derece ısın ıbn...liğine gıdersenız onlar daha ıbn... oluyorlar. Iyı gecınmeye bakın onlarda arkadaslarınız olsun. Soyle ornek verebılırım. Uzman bır bascavusumuz dagıtıma gelırken kendı arabası ıle havaalanına bızlerı getırdı ugurladı. Bu denlı arkadaslıklar olabılıyor. Havaalanı tugay arası yaklasık 25 kılometre taksı 67 TL yazıyor. Havas servısı ıle 8 TL ye gıdebılıyorsunuz. Askerıyeye gırdıkten sonra hıc bır sekılde dısarı cıkamayacaksınız. Yemek konusundada yemekler cok ıyı sayılmaz dısardan gelıyor. Ama hıc yenemeyecek gıbıde degıl. Tutmadıgınız bı yemek olursa 4 eylul gazınosundan bazlama yada pızza alabılırsınız. Fıyatlar cok uygun. Uzerınede bı kazandıbı fena olmuyor. Lig maclarını eger serbest bırakılırsanız gazınoda ızleyebılırsınız. İmkanlar genel olarak ıyı gıbı. Ama tabıkı tatıle gıtmıyorsunuz bıraz sıkıntı cekeceksınız. aklıma gelmısken son olarak sunu belırteyım usta bırlıgınde nereye gıdecegım dersenız burası heryere gonderıyor 89 4b lerın %50-60 ı dogu bolgesıne ( Genelde Sınır ) gıttı. Gerıye kalanlarda turkıyenın cesıtlı yerlerıne dagıldılar. Merak ettıklerınız olursa cevalarım dolu dolu gecen bır aydan sonra sorularınıza cevap olabılırım sanıyorum.
w2ksunucu isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar w2ksunucu'e Teşekkür Ediyor...