İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü 2009 yılı ödeneği ile ilgili açıklama yaparak Bakanlığa iade edilen ödeneğin olmadığını Belli bir miktar ödeneğin İl Özel İdaresi hesabında beklediğini belirtti.
Pürlü, bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan ödeneğini kullanamayan müdürlük şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, 2009 yılı bütçesinin 6 milyon 991 bin 162 TL olduğunu söyledi.
Pürlü, toplam bütçenin 5 milyon 322 bin 76 TL’sinin harcandığını, geriye kalan bir milyon 669 bin 085 TL’nin 23 Şubat 2010 tarihi itibariyle, bir milyon 94 bin 933 TL’sinin ihale edildiğini, 574 bin 152 TL ‘sinin ise proje düzeyinde olduğu için beklediğini söyledi.
Kalan ödeneğin ise Sivas İl Özel İdaresi hesabında beklediğini söyleyen Pürlü, “Değerlendirilmeyen veya harcanmadığı için Bakanlığımıza geri gönderilen hiçbir ödeneğimiz bulunmuyor. Bazı basın kuruluşlarında yer aldığı şekliyle 10 milyon 292 bin 524 TL ödeneğimizin olduğu, bu ödeneğin bir milyon 508 bin 769 TL’sini harcayıp 8 milyon 783 bin 755 TL’sini hiç kullanmadığımız hatta ödeneğini değerlendiremeyen Müdürlükler içinde birinci sırada yer aldığımız şeklindeki bilgi ve yorumlar tamamen yalandır” dedi.
Sivas Hürdoğan