Cevap: Yalıtım seferberliği
Isı yalıtımı paneli düzenlendi
Sivas'ta, “Isı Yalıtımı” konulu panel düzenlendi.
Sivas Vali Vekili Kemal Şahin, Sivas Belediyesince Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada, binalara ısı yalıtımı yapılmasının tasarruf açısından önemine değindi.
Alınan binanın yalıtımlı olup olmadığının mutlaka sorulması gerektiğini vurgulayan Şahin, ''Eğer bu bilinç bizde olursa inşaat sektörü kendisini muhakkak düzeltecektir. Yalıtım maliyeti belki başta yüksek olarak gözükebiliyor ama ileride tüketimdeki düşüşlerle kendini 2-3 yılda amorti ediyor'' dedi.
Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çınargil ise etkin bir ısı yalıtımı yapılmayan binada enerji tüketiminin çok fazla olduğunu belirterek, “Hesaplamalar etkin bir ısı yalıtımı ile yapılan binalara oranla yapılmayan binalarda yaklaşık yüzde 50'lik kayıpların olduğunu göstermektedir'' diye konuştu.
Daha sonra panelde, Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertan Buyruk, ''Isı kayıplarının uygulamalı olarak tespit edilmesi'', Elektrik Etüt İdaresi Genel Müdür Yardımcısı Erdal Çalıkoğlu, ''Enerji verimliliği politikaları ve uygulamaları'', Sivas Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Bilal Duman, ''Sivas'ta yapılan yalıtım uygulamaları'', Isı, Ses, Su ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Teknik İşler ve Eğitim Koordinatörü Timur Diz ise ''Yalıtım'' konularında sunum yaptı
Sivasın Sesi
|