Alıntı:
Kibrisli Nickli Üyeden Al?nt?
Sünni bir müslüman olarak cevap vereyim... Zira müslümanlığın özel ritüel ve ainlerini ya da genel anlamı ile ibadetlerini inceleyen ve aslında doğru olmadığını düşünen birisi olarak eğer bu resim bir ölünün ardından yapılan cem ise evinin ve en önemlisi gönülün temizliğini anlatır.Ayrıca bu ayin, alevilikte Oniki hizmet sıralamasında yer alan görevlerden biridir. Cem ayini sırasında yapılan bir hizmettir. Temizlenme anlamına gelir. Bugünkü koşullarda herkes evini yeterince temizlediği için bu görev yere üç kez süpürge çalma şeklinde simgesel olarak yapılır.
|

tekrar okudumda

çok güldüm bir yerde saçmalamışım aklımdan geçene parmaklarım hakim olamamış

kalın yazdığım "aslında doğru olmadığını düşünen birisi olarak " cümlesini yazarken ki amacım yani böyle ayrımlara gerek yok ya davar iseler bile insan olarak ayırmaya gerek yok, yani ayrımın doğru olmadığını düşünen birisi olarak yazmaktı amacım bir kaç kelime unutunca aslında Aleviliğe ya da direk dine karşı olmak gibi bir anlam çıkmış özür dilerim

Bu vatan Alevisi, Sünnisi, Mevlevisi, Kürdü,Türkü, Çerkezi ile hepimizin.
Kendimden bahsetmek isterim:
Ailem geçmişte Malatya'dan gelen bir sülaleye dayanıyor, Ama 4-5 göbek önceki dedemin dedelerinin babaları bile Sivas'ta doğmuş yani, İkindi Köyünü benim ecdadım kurmuş, Sonra dedelerimin babaları Sivas mekeze taşınmış, Kürtmüşüz, ayrıca köyümüzün Alevi köyü olduğu söylenir ama benim dedelerim de nenelerimde hep dinine aşırı bağlı sünnilerdir, babam annem amcam dayım hep okumuş hatta Sandallı abimizin öğretmenliğini yapmış babam bacısı varsa da annem daha sonra onların fakat ne onlar ayırmış öğrencilerini ne de ben kardeşlerimi çok alevi, çerkez, kürt, laz arkadaşım var bir sünni olarak hiç ayırmadım hatta ilgi duydum kültürlerine, hepsini araştırdım, ilginç ritüellerini öğrendim, 2-3 yıl kadar Mevlevi dergahına gittim hem Kıbrıs'ta hem Afyon'da (İzmir'de yaşarken) Pilavlarına da katıldım, Şeb-i Aruz'a da, Annem Hacı Bektaş'ta görev yaptı, bir dönemde eniştem kaymakamıydı Çilehaneye'de gittim, Deliktaş'tan da geçtim ama ne mutlu ki Türk'üm ve bunların hepsine bu güzel topraklarda sahibim...
Bu ülkeyi ve toprakları gerçekten seviyorum... Hani denir ya "Cennet Vatan" biraz hamasi gibi gelir ya da ağız alışkanlığı ama hakikaten öyle herşeyi ile seviyorum bu cennet vatanı... Ve Akif doğru sormuş, "Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda" zamanında Yunan ve hatta Avusturalyalı ya da Anzak, almak için bu vatanı,feda etmedimi canını, o bile ölmedi mi uğruna... O yüzden bağzı alaycı ve aşağılayıcı sözleri kınıyorum tıpkı bağzı bulunduğum ortamlarda diğer düşünceler için sarfedilen sözleri kınadığım gibi...