Alıntı:
sultansehir Nickli Üyeden Al?nt?
İzinleri bende devletten aldığını söylüyorum, Pegasus, Onur Air onlar da özel ama izini devletten alıyor. Mesela Anadolujet deseniz tamam ama Sunexpress ortaklı ile kurulmuş ayrı bir şirket, yani kesinlikle aynı mantık değil uçuş kodları bile farklı;
THY TK
Anadolujet TK
Sunexpress XQ kullanıyor. Gördüğünüz gibi alt şirket ile ortaklı şirketlerin havacılıkta bile yeri ayrı.
Daha detaylı bilgi için; [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Havacılıkla ilgili bilgiler içinde [Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...] a bakabilirsiniz. Belki demek istediklerim daha net olur.
|
Bakın yukarıda yazdığımı aynen yazıyorum...Daha açıklayıcı bir biçimde... Ben birkaç defa Sunexpress bileti alıp THY uçağı ile uçtum... Hatta size şunu söyleyeyim, 29 Mart için İzmir-Adana seferi arattırın hem THY'de hem Sunexpress'te ne kadar büyük bir tesadüf ki her ikisinde de uçuşlar aynı saatte, böyle birşey mümkün mü? Uçuş bilgisi almama gerek yok 2 yıldan 4 dönem bu dersleri aldım, Turizm mezunu ve Mastert'lıyım, Ticketing yani biletleme ve uçuşlar konusunda, ve 4 sene de turizm operatörlüğü ve acentecilik dersleri aldım haliyle... Bu uçuşların aynı saatlere gelmesi imkansız IATA izin vermez olabilecek tek şey o uçuşların ortak uçuş olması...TK ya da XQ olmasının bir manası yok uçaklar aynı uçaklar...Hatta şirket profilinde o da yazıyor
..."SunExpress tüm iç hat uçuşlarıyla İstanbul Sabiha Gökçen ve İzmir merkezli tüm dış hat uçuşlarını, Türk Hava Yolları’yla ortaklaşa gerçekleştiriyor. " SunExpress her uçuşunda THY’ye belirli bir kontenjan ayırırken, yolcular THY’ye ayrılan biletleri, THY’nin satış acenteleri ve internet sitesinden satın alabiliyor.
Ben daha birşey demiyorum ama yazdıklarınıza cevap verme durumundayım...
Aynı yerde yani şirket profili konusunda da -lütfen sizde okuyunuz- ordada açıkca yazıyor THY ortaklığıdır diye... Sunexpress THY'ye sormadan hiçbir yere ne sefer koyabilir ne de kaldırabilir benim iddiam bu, siz bana daha yasal olarak bağlı mı değil mi onu anlatıyorsunuz... Ben size soruyorum...
Sunexpress THY'ye sormadan sefer kaldırıp koyabilir mi???
Bundan daha 1 yıl öncesine kadar Sunexpress biletleri THY'nin sitesinde satılmaktaydı... Ve hatta THY acentelerinden gidip Sunexpress bileti alabilirsiniz Anadolu Jet'te alabilirsiniz ama Atlas Jet alamazsınız örneğin...
SONUÇ OLARAK BU ŞEHİRE ŞİMDİ SADECE THY İSTANBUL'DAN UÇUŞ YAPIYOR, SUNEXPRESS'İN TÜM İÇ HAT SEFERLERİ THY İLE ORTAKTIR ve SUNEXPRESS THY'YE SORMADAN SEFER KALDIRIP KOYAMAZ... SİZCE KOYABİLİR Mİ???
SİZE GELEN YAZ TARİFESİ KONUSUNA GELİNCE SUNEXPRESS YAZ TARİFESİ BUGÜN İTİBARİ İLE BAŞLADI VE SUNEXPRESS'İN TÜM SİVAS SEFERLERİ KALDIRILMIŞTIR...TEKRAR SORUYORUM...
Sunexpress THY'ye sormadan sefer kaldırıp koyabilir mi???
Saygılar...