Cevap: Sivas 2010 Yatırım Rotası
Belediye tarafından hazırlanan 2010 yılının strateji planını belediyenin sitesinden indirip inceleme fırsatı buldum...Eğer söyledikleri şeyleri yaparlarsa en azından kimse belediyeye hiçbir şey söyleyemez..Yalnız bazı şeyleri kağıda dökmekle icraata dönüştürmek kolay değil...Bu işleri yapmak için imkanların da yeterli olması gereklidir diye düşünüyorum.Bir arkadaş Belediyenin 2010 yılı strateji planını siteye yüklerse daha iyi tartışma imkanı bulacağımızı düşünüyorum...Strateji planında geçen yıl Sami Aydın tarafından planlaması düşünülen 2009 yılı strateji ve performans planında olanların bir çoğu da planda yer almış..
Plananda dikkati çeken bazı hususlar da belediyenin Sivas'ta değişik yerlerde otopark yapmayı düşünmesi ,Bölge parkları yapımına devam edilmesi,Aksunun 3. ve 4. etaplarının yapılması,Sivas'ın değişik bölgelerinde kavşak düzenlemelerinin yapılması ,Buğday Pazarının kaldırılıp burasının değerlendirilmesi gibi konularda yer alıyordu..En çok dikkatimi çeken de Belediye Başka. nın Sanayi ile ilgili düşüncesinin değiştiğini görmek benim için sürpriz oldu....Projede Sanayinin kaldılması ile ile ilgili düşüncelere de yer verilmiş...İnşallah bu ve bunun gibi planların bir anda uygulama aşamasına sokulup düşünülen şeyler hayata geçirilir...Zamanla nelerin yapılıp,nelerin yapılamyacağını hep birlikte göreceğiz... Herşey Sivas İçin....
|