Araştırmayı okuyunca çok güldüm. Haberi yaparken sıradan vatandaşa ilgi çekici ve inandırıcı gelsin diye başına da Hacettepe Üniversitesi'nden bilmem kimler falan filan eklemişler. Ya yemeyin bizi Allah aşkına biz de geçtik bu yollardan biraz istatistik dersi almış bir kaç genç oturmuş 2008 ve öncesi bir iki yılın verilerini kullanarak bir grafik oluşturmuşlar, sonra da süslü kelimeler kullanmışlar ''2023 projeksiyonu''

peh peh peh... Şimdi 2008 yılından 2009 yılına geçerken Sivas'ın toplam nüfusu birkaç bin arttı, yani aynı çalışmayı 2009 sonu itibariyle yapsak bu defa 2023 yılında 800 bin civarında çıkacak. Yani olay bu, bir kaç dangalak oturup bilimsel çalışma diye bir kaç grafik çiziyor, bir kaç istatistik oyunu yapıyor, bizim yerel gazeteler de mal bulmuş mağribi gibi atlıyor! Benim site yönetimine acizane önerim Sivaspostası ve Sivasınsesi gazetelerinden haber maber alıp burasının kalitesini düşürmeyin. Ya adamların ufukları sıfır, yeminle söylüyorum, otursam masa başında bunların on misli kalitede gazeteyi tek başıma çıkarırım.