Sivas'taki Gıyabi Cenaze Namazı Bürokrasi Nedeniyle Az Sayıda Cemaatle Kılındı
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
Sivas'ta İsrail'in saldırdığı yardım gemilerinde hayatını kaybedenler için kılınması planlanan gıyabi cenaze namazı, bürokrasi nedeniyle az sayıda cemaatle kılındı.
Sivas'ta çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi, 'Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım' gemi filosuna İsrail'in yaptığı saldırıda hayatını kaybeden 9 Türk vatandaşı için Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılınması amacıyla Valilik makamına dilekçe sundu. Dün yapılan talep, valilik makamında 'olur' almasına rağmen, dilekçeye cevabi yazı Sivas Müftülük makamına ulaşmadığı için gıyabi cenaze namazı kılınamayacağı ifade edildi.
Cami görevlisi imam, Cuma namazı sonrası ABD'de geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Elçin Gönen'in cenaze namazını kıldırdıktan sonra avludan ayrıldı. Cemaatin dağılmasının ardından gıyabi cenaze namazı duyurusunu önceden yapan İHH Sivas gönüllüleri ve az sayıda cemaat, saldırıda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası bir açıklama yapan İHH Sivas gönüllüsü Özcan Duman, bürokratik bir işlem nedeniyle gıyabi cenaze namazını kalabalık bir cemaatle kılamadıklarını söyledi.
HUTBEDE İSRAİL KINANDI
Bu arada, Cuma namazının hutbesi de Filistin'e insani yardım götürmek amacıyla yola çıkan gemilere yapılan saldırı oldu.
Müslümanların her koşulda baskı ve zulüm görenlere yardım etmeyi görev bildiğinin vurgulandığı hutbede, 31 Mayıs gecesi gemilere saldıran İsrail kınandı. Hutbede ayrıca, bu olaya karşı vatandaşların göstereceği tepkilerin de kargaşaya meydan vermeyecek ölçülerde olması gerektiği vurgulandı. Ülkede yaşayan farklı din ve milletlerden insanlara da baskı yapılmayacağının belirtildiği hutbe sonunda "Ya rabbi, zalim İsrail'in şerrinden Filistinlileri koru" diye dua edildi.
Cuma namazı sonrası cami görevlisi imam, ABD'de trafik kazasında hayatını kaybeden Elçin Gönen isimli kişinin cenaze namazını kıldırdıktan sonra avludan ayrıldı.
(Cihan Haber Ajansı)