Alıntı:
_DuMaN_58 Nickli Üyeden Al?nt?
Aileler bilmiyor ki çocuklarına öğretsinler. Atatürkü anlamak için okumak lazım da, o okuduğumuz kitaplarda neler yazıyor bir bilseniz. Kitaplar yine az çok düzeltildi. Peki ya öğretmenlere ne demeli. Bazıları var ki işi hakkıyla yapıyor bazıları var ki saçmalıyor. Öğrenciye Atatürkü anlatacak olan öğretmendir. Anne babayı pek dinlemez ama öğretmeni dinler. Öğretmen de Atatürkü sanki tek başına düşmanı kovmuşcasına anlatırsa hiç bir öğrencide buna inanmaz. Böyle olunca Atatürke karşı bir güvensizlik ortaya çıkıyor. Öyle tarihçiler varki okullarda üniversitelerde, Atatürk olmasa biz olmayacakmışız gibi anlatıyor. E böyle olunca da bazıları: yav Atatürk bu kadar işi tek başına yapabilir mi? yapamaz. o zmn boşver Atatürkü biz kendimize başka bir ata seçelim, diyiveriyor.
Öğretmenlerin bilgisizliği üzerine bir örnek vermek istiyorum.bir gün, Üniversitede dersteyiz. inkılap dersi. Konumuz, büyük taarruz meydan savası. Hocamız anlatıyor" bu savaşta türk milleti bütün varını yoğunu ortaya koydu, askerlerin hepsini, at arabalarınnı hepsini, silahların hepsini, eşyaların hepsini kullandı. bu savaş var olmak yada olmamak savaşıydı. ve atatürkün büyük cesaretiyle savaşı kazandık" ben de sordum. "hocam şimdi dediniz ki bütün varımızı yokumuzu ortaya koyduk. doğru mu? doğru. peki bu savaşı kaybetseydik ne olacaktı?" "savaşı kaybetseydik türkiye tamamen elimizden gidecekti" "peki hocam Atatürk neden bu kadar büyük bir riske girdi. ya kaybetseydik?" "hayır kaybetmezdik, Atatürk kazanacaklarını biliyordu. inanıyordu çünki" "hocam Atatürk nasıl bilsin savaşı kazanıp kazanamayacaklarını. Allah bilir. Belkide yenilecektik" "oglum sen dalga mı geçiyorsun. otur şurda ciddi birşeyden konusuyoruz"
Yukarda anlattım. Yani neden "Türk milletinin çabasıyla, İslam ruhuyla" kazandık demiyor da, " Atatürk inandı kazandık" diyor. Neden ? neden Mustafa Kemal Atatürk olmasaydı bizde olmazdık, düşüncesi hala var?.
İşte bu gibi durumlar gençleri Atatürkten soğutuyor. Ama kimse ağzından çıkan kelimeye hiç dikkat etmiyor. neyse...
|
Sizin sorunuza hocanız doyurucu bir cevap verememiş. Cevabı Atatürk'ten alalım. Büyük Taaruzun stratejisi kolordu komutanlarına verilirken komutanlardan birisi -ki Atatürk'ün harp okulundan hocası- Atatürk'e sorar:
-İyide bu halkın toplayıp toplayacağı güç bu kadar Allah vermesin kaybedersek Anadoludan sürerler bizi
Atatürk'ün cevabı şu:
-Paşam toplayıp toplayabileceğimiz kuvvet bu kadar değil mi?
-Evet
-O zaman bu kuvvetle bu savaşı kazanacaz, elimizdeki gücün yarısını savaşa sokarsak kaybedebiliriz ama sonrasında yine anadoludan sürülürüz fakat tamamı ile savaşı kazanacağız...
Atatürk'ün hocasının cevabı:
-Çocuklar ben sizden çok yaşlıyım Balkan savaşındaki yenilgi, dünya harbindeki yenilgi beni biraz ihtiyatlı yaptı galiba, korku var ama Başkomutan sensin paşam senin emrin bizim için son karardır.
Atatürk: -Paşam savaşı kaybedersek gelecekteki çocuklarımıza karşı tarihteki suçlu benim ama kazanırsak Türk milleti olarak kazanacağız...
Tam da sizin sorduğunuz soruyu hocası sormuş ve aldığı cevapla kazanacaklarına olan inancı tam olmuş, böyle komutanlar, böyle inançlı bir halkla kaybetmek düşünülemezdi zaten...
Saygılar...
Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt?
teşekkür ediyorum. geçenler de forumda bir söz dolaşıyordu. tam hatırlamıyorum ama Türk milleti Atatürk'ü Allah'a onun dışındakileri de Atatürk'e borçludur diye..Çok tuhafıma gitmişti. Biz de bu anlayış var. Kimi ne kadar seveceğimizi tam kestiremiyoruz. Sana şunu anlatayım ben de dindar bir aileden geliyorum ama ailem bana Atatürk 'ü hiç kötülemedi. Sonra başörtüsü yasağı çıktı. Atatürkçü düşüncede olanlar bunun bir numaraları savunucuları oldu. Araştırdım Atatürk'ün inkılapları arasında Türk kadınının kılık kıyafetiyle ilgili bir tek husus bulamadım( bulan varsa bana anlatsın ben de bakayım) Türk kadını kendi değişim sürecini kendisi oluşturmuştur. Bağnaz Atatürkçüler malesef büyük bir yekünü Atatürkt'ten soğuttular.
|
Bacım bu bahsi geçen söz Churchill'e aittir...
Alıntı:
goramaz Nickli Üyeden Al?nt?
teşekkür ediyorum. geçenler de forumda bir söz dolaşıyordu. tam hatırlamıyorum ama Türk milleti Atatürk'ü Allah'a onun dışındakileri de Atatürk'e borçludur diye..Çok tuhafıma gitmişti. Biz de bu anlayış var. Kimi ne kadar seveceğimizi tam kestiremiyoruz. Sana şunu anlatayım ben de dindar bir aileden geliyorum ama ailem bana Atatürk 'ü hiç kötülemedi. Sonra başörtüsü yasağı çıktı. Atatürkçü düşüncede olanlar bunun bir numaraları savunucuları oldu. Araştırdım Atatürk'ün inkılapları arasında Türk kadınının kılık kıyafetiyle ilgili bir tek husus bulamadım( bulan varsa bana anlatsın ben de bakayım) Türk kadını kendi değişim sürecini kendisi oluşturmuştur. Bağnaz Atatürkçüler malesef büyük bir yekünü Atatürkt'ten soğuttular.
|
Kadın hakları ile ilgili konuda da Atatürk şöyle düşünür... Önceden bahsetmiştim bu olaydan... Sakarya savaşı öncesi karargahta İsmet Paşa ve Atatürk Sohbet ederler... O esnada karargahın önünden bir kadın grubu geçer, kazma ve küreklerle Atatürk sorar ne yapıyorlar diye, İsmet paşa: "Türk kadını tarlada çalışır gibi yol açıyor, mevzi kazıyorlar, bu insanların haklarını nasıl ödeyeceğiz?"
Atatürk sadece "Ödeyeceğiz İsmet Ödeyeceğiz" demekle yetinir...
Aradan yıllar geçer seçme seçilme hakkı konuşulurken İsmet Paşaya döner ve der ki "Bu hakkı biz vermedik, Türk kadını kendi kendine aldı, biz bu hakkı vermeseydik, kendileri bizden hesap sorardı bu ülkeyi birlikte kurduk nerde haklarımız" diye.... Kılık kıyafet yönetmeliği dışında İnkılaplarda kıyafetle ilgili birşey yoktur ki zaten o yönetmelik özel hayatta giyilecek kıyafete dokunmaz...
Sonuç olarak konumuza gelirsek ikisi farklı kulvarlarda insanlar, hiçbir Kemalist Osmanlı'yı reddetmez reddetse borcunu ödemezdi, Fatih farklı çağda çok büyük işler yapmış, Atatürk farklı çağda... Karşılaştırılması yanlış bence... O bakımdan suni bir tartışma bence...