Cevap: Kent Meydanı üzerine düşünceler..
benim hayal ettiklerimi sanki yazmışlar.bende sivasa belediye başkanı olursam hayali ile yaşayn biriyim ve neredeyse dediklerinizin tamamı aklımdan geçti.sadece selçuk anadolu lisesi bölgesini düşünememiştim.o kadar uzağı.birde buna ulu cami kale ve gökemdrese ile birleşerek bir meydan oluşturursak o zaman sivas gerçekten dünya şehiri olabilir bu konuda.özellikle belediye adliye oradaki nufüs vb. kurumlar kesinlikle ama kesinlikle en ksıa zamanda yıkılarak kaldırılmalıdır en başta belediye hem o eski binaya o kadar tekrar yatırım yaptılar.hem kent merkezinde yoğunluk oluşturuyor.hemde sağlıklı hizmet veremiyor 5-6 tane ek binası var oralarda.hepsi keisnlikle yıkılmalıdır.zamanı gelince adliye sarayıda.Ayrıca jandarma lojmanlarıda.orandan bir üst geçit köprüsü ile mesela samsundaki gibi.27 haziran öğretmenler parkına ve saraybosna parkına bağlantı yaparak güzel bir yer oluşturmuş oluruz.aynalı çarşı konusunuda kesinlikle katılıyorum.oranın tarihi görünümlü bir görünüş alamsı lazım.hatta diğer binalarında poazaristan vb. yerlerdeki binaların.oraya kesinlikle uymuyorlar.işte sivas bu daha yazsam sayfalar çıkar ama.şimdilik bu kadar.inşallah allah bize bu hayelleride gösterir.aynı zamanda bu hayalleri gerçekleştirmeyide.İNŞALLAH AMİN.