Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Buğday pazarında yoğunluk yaşanıyor
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 09.08.2010, 04:32   #5
Noxco
Yeni Yiğido
NO AVATAR

Noxco Şuan Noxco isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 12.04.2011 02:52

Tecrübe Puanı: 0 Noxco FORUMLARA KATILIMI BIRAZ DAHA ARTABILIR
Standart Cevap: Buğday pazarında yoğunluk yaşanıyor

Yıllarca yaptım bu kutsal mesleği. Alın teri döktüm. Yıllar sonra geriye doğru baktığımda bir arpa boyu ilerleyemediğimi, ancak zar zor karnımı doyurabildiğimi anladım ve bıraktım. Şimdi ailem devam ettiriyor. Kendimize ait fazla arazi olmadığından kiralık arazi aldık, Allaha sığınıp ektik biçtik. Ortaya çıkan tablo içler acısı.
Borçla harçla zar zor ekilen ve tam bir yıl beklenen mahsül tam bir fiyasko. En az 200 ton ürün beklenirken, çıkan ürün 100 ton bile değil.
Allah bunu layık gördü demekki deyip sineye çektik. E satalımda bari borçlarımız ödeyelim dedik. 2 yıl evvel 520 liraya sattığımız arpayı 350 liraya rica minnet tüccara verdik. Ofis ya almıyor, alsada paranı peşin vermiyor.

Şimdi bir yıl boyunca çeşitli krediler, borçlarla yaklaşık 30 bin Tl harcanarak, onca emek verilerek yapılmış bir hizmet var. Eldeki para 35 bin Tl. Bankaların faizlerinimi ödeyelim, aç karmızımı doyuralım bilemedik. Hoş, alınan para hiç birinide karşılamıyor. Allah yardım etsin üreticiye.
Noxco isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki Kullanıcılar Noxco'e Teşekkür Ediyor...