Yanlış bilgi.
Cihazınız kaybolur yada çalınırsa öncelikle bir bardak soğuk suyu üzerine içiniz. Yok savcılığa giderde ben buldururumda kullanırım diyenler aldanır. Bulunma ihtimali milyonda bir...
İkinci olarak telefon yasadışı bir işte kullanılsa bile, cihaz sahibi değil, sim kart sahibi yanar. Yani cep telefonundan ziyade, dikkat etmeniz gereken, adınıza birilerinin sim kart çıkartıp kullanıyor olma ihtimalini düşünmek. Çünkü sizin güvenipde kimlik fotokopinizi verip sim kart aldığınız bayiler, siz dükkandan çıktıktan sonra, sizin adınıza onlarca sim kart açıp, açık hat diye tabir ettiğimiz hatları alıcılarına satmaktadır. İşte o açık hatlardan biri size aitse ve yasa dışı bir işte kullanılırsa, o zaman başınız ağrır.
İkinci el cihaz alırken yapılabilecek en akıllı şeyde, faturasının olup olmadığına bakmak. Var ise bile, aldığınız kişinin kimlik fotokopisini çektirip, şu imei numaralı cihazı, şu tarihde şu kişiye sattım diye imza attırmanız.
Bu işi yoğun şekilde yapmış, çalıntı tele sim kartını taktı diye nezaretde yatmış biri olarak paylaşmak istedim