Alıntı:
ÖnceVatan_58 Nickli Üyeden Al?nt?
Uzun lafın kısası sayın avukat bey Başarılı bir Emniyet Müdürünün Gerçekleri görüp Kitap yazmasını sadece idda ve gerrçek dışı olduğunu öne sürüyor, ama iki tane ne olduğu belli olmayan iki tane gizli tanık bulup iddialarını gerçekçmiş gibi gösterip ergenekon sanıkalrını birer suçlu olarak gösteriyorsunuz.
Bu meslek ahlakına ters gelmiyormu sizce?
|
sevgili arkadaşım eminyet müdürlüğünün gerçekleri gördüğünü ben bilemem emniyet müdürünün ne kadar namuslu olduğunu da bilecek konumda değilim... taraf gazetesi köşe yazarı görüldüğü gibi hanefi avcının kendi ile olan ilişkilerinden bahsetmiş ve neden böyle bir kitap yazdığının açıklamasını yapmaya çalışmış...
burda dikkat edilecek olursa kitabı okuyanların ki ben okumadım, genel kannati genel ifadeler kullanıldığı. genel ifadelerle bir kişiyi veya cemaati suçlamak ne kadar adaletli ve insan vicdanına ne kadar sığıyor.
dikkatinizi çekmek istediğim diğer nokta da sayın avcı nın daha önceleri akp ile olan ilişkileri ve sizin belirttiğiniz dava sürecindeki katkıları.yani başarılı bir emniyet müdürü isi böyle sayılamsının asıl sebebi bu mu ve başarılı bir emniyet müdürü ama açık konuşmak gerekirse somut olarak ortaya koyduğunuz bir başarısı yok
ve belirtmek istediğim bir nokta daha var, burada sayın avcı nın iddilarının gerçek veya gerçek dışı olduğunu iddia etmek istemiyorum sadece ortada bir iddia var ama gerçek ama yanlış belki de kızgınlıkla kurgulanmış olaylardan ibaret ama daha iddia mahkemeye bile taşınmamışken hükümetin istifasını talep etmek biraz orantısız olsa gerek.. sonuçta bir ülkenin siyasi iktidarından bahsediyoruz.
bu tanığın ne olduğu belli olmaması cümlesinden tanığın kimliğinin bilinmediğini anlıyorum ve siz cümlenizin devamında gizli tanık demişsiniz aslında tanığın hem gizli tanık olması hemde kimliğinin herkes tarafından bilinmesi biraz saçma olurdu
ergenekon sanıkları suçlu değil sanıktırlar. yani henüz suçlu oldukları ispatlanmamıştır suçlu olmadıkları noktasında hemfikiriz sanırım...
saygılarımla...
[quote=ÖnceVatan_58;574062]Hepimiz Türkiye'de yaşıyoruz uzaydan gelmedik,iddia tezler gerçek olmadan öyle bir kişinin sırf istediğimi verrmedi Recep Bey'e çamur atayım diye kitap yazacağına yüzde bir ihtimal bile vermiyorum.
Görünen köy klavuz istemez bunu bağımsız gazeteler her seferinde dile getiriyor yalan değilki Müdürümüz emniyet teşkilatında olduğundan daha detaylı anlatmış.[/QUOTE
evet buna bende inanmak istemiyorum çok kötü bir durum olurdu sadece istediğini alamadığı için bu yola başvurulması ihtimali bile ürkütücüdür.
daha detaylı mı anlatmış bilmiyorum, dediğim gibi kitabı okumadım; ancak kafa karışıklığı var kitabı bazı okuyanlar çok yüzeysel anlatmış bazıları da daha ayrıntılı anlatmış diyor.
Alıntı:
abircan Nickli Üyeden Al?nt?
peki siz bu kanıya nerden vardınız hanefi avcının neyi isteyip neyi istemediğini nerden biliyorsunuz, eğer hükümetin eğip bükebildiği bir adam olsaydı tüm makamlar kendisine açılırdı çünkü kamuoyunda bilinen temiz bir işinin ehli insan sn avcı, birde olayı bu taraftan değerlendirsek derim, bundan sonra cemaate ve hükümete muhalif herkesi aynı kefeye koyup mu değerlendireceğiz istediğini alamadı mızıkçılık yapıyormu diyeceğizzzz aaloooooooooooooooooooooooo beyfendi bu iddialarda bulunan yıllarca emniyette çalışmış bir emniyet il müdürü senin oğlunun tüccar parasıyla okutan bisküviciden daha çok devlet bürorasi edebi terbiyesi ve kamu hayatı var
sn avukat gerçekten neyin ve kimin avukatı olduğunuza karar verin bu lafım şahbey ve devamındakilerle birlikte sizede
|
birincisi biz bu kanıya ismini belirttiğim yazarın sayın avcı ile olan ilişkilerinden bahsetmesi üzerine vardık. şimdi sizi de iddia ettiğiniz kanaate nasıl vardınız onu açıklamaya davet ediyorum. hani diyorsunuz ya hanefi avcının bütün söyledikleri doğrudur yüzde yüz dürüst bir adamdır. siz de buyrun bu kanıya nerden vardığınızı açıklayın
ikincisi biz bir kanaate varmadık en azından ben varmadım sadece mevcut iddiayı tek taraflı olmaktan kurtarıp iki iddia ve savunmaya dönüştürdüm. artık ortada iki iddia var birincisi hanefi avcının ortaya attığı ve sizin kesinlikle doğrudur dediği iddia diğeri de benim buna karşılık söylediğim iddia yani kendiniz ortaya iddia atarken hiç sorun yok ama iddianıza karşı yeni bir iddiayı kabullenmek bile istemiyorsunuz
üçüncüsü biz kimseyi bir kefeye koymadık ki bu konumda da değiliz. ama tabi ya bu noktada haksızlık yapıyorsunuz demek bile hükümetle aynı kefeye konmaya bir takım çevrelerin avukatı olarak nitelendirilmemize yetti de arttı bile ne yazık ki...
şimdiye kadar kimseye istediğini alamadı da mızıkçılık yapıyor demedim... var olan iddilar bu yönde ki çok açık bir şekilde dile getirilmiş
benim oğlum yok. olmayan oğlumu tüccar bisküvici pararsıyla okutan da yok, hem bu bisküvi ticareti yapmak ayıp bişi galiba bu kadar küçük gördüğünüze göre...
sayın avcı nın adabı muaşeret kurallarını iyi bildiğine eminim keşke herkes onun gibi olabilseydi böyle bazı kelimeri uzatarak konuşmak tahminim onun gibi insanların yapamayacağı işlerdendir.
biz kimsenin avukatlığını yapmıyoruz. ki görürsek bir haksızlık savunmaktan da geri durmayız. yaşamım boyunca hiç bir gruba veya cemaate hatta bir derneğe bile bağlanmadım. maşallah öyle güzel emrediyorsunuz ki hemen şimdi kendime bir taraf belirlemeliyim bir müvekkil edinmeliyim... zira emrettiniz... biz ülkemizin ve avukatlığını yapıyoruz
PEKİ BİZLERİ HEMEN BELİRLİ BİR TARAFTANSIZ DİYE YAFTALAYAN YA SİZ KİMİN AVUKATLIĞINI YAPIYORSUNUZ...