Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 27.08.2010, 23:11   #23
BOUN
Usta Yiğido

BOUN - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

BOUN Şuan BOUN isimli Üye şimdilik offline Konumundadır
Son Aktivite: 27.12.2014 21:40

Tecrübe Puanı: 803 BOUN isimli Üye Tecrübe Puan?n?zını Kapatmıştır.
Standart Cevap: Jet-Pa Sivas'a yatırım için çermiği inceledi

Alıntı:
sandalli Nickli Üyeden Al?nt? Mesajı Göster
Kimse insanlarin parasini zorla alamaz, kar payi karsiliginda araya bölgenin taninmis kisileri, hatta din görevlileri sokularak insanlardan paralar toplandi, ilk yillarda % 20´lere varan kar paylari dagitildi. Istedikleri zaman paralarinin geri ödenecegi vaadi yapildi. Yurtdisinda yasayanlarin bircogu bankalardan kredi alip bu holdiglere paralarini verdi ve o yillarda yasanan ekonomik kriz bahane edilerek insanlarin parasi geri ödenmedi.
Üzümünü ye bagini sorma mantigi ile hareket etmek ne kadar dogru? Bu sadece jet-pa icin degil, o yillarda kurulan ve hala faaliyetlerine devam eden holdinglerin parasinda, fabrikasinda, magzasinda gözyasi var, aci var, emek hirsizligi var. Paranizi zorlami aldi deyip kesip atmayin lütfen, araya en güvenilir insanlar konularak kandirildi gurbetciler. Bircok yuva yikildi, intiharlar yasandi. Yani hic birsey göründügü gibi degil.
Şimdi burda saf, masum, gariban gurbetçi rolünün pazarlamasını yapmayın lütfen! Avrupa bankalarında reel faizler yüzde 3-4'ler civarında iken bizim paragöz vatandaşlarımız baktılar ki, oooooo bankaya faize yatırmaktansa yüzde 20'lere Yimpaş'a, Kombassan'a veya diğerlerine yatırmak daha karlı.

Paranın yüzü sıcaktır, bizim emeksiz yemek, yattığı yerden para kazanma sevdalısı hemşeriler ve vatandaşlar, alınterinin olmadığı bir sisteme parayı yatırırken bunun helal haram olup olmadığını düşünmediler ama paraları battıktan sonra din-iman muhabbetine bakıyorum da iyi sardırdılar. Faiz benzeri bir geliri yerken iyi, musluk kesilince vay anam yüce Yaradan muhabbetleri. Geçiniz efendim geçiniz, şahsen benim karnım tok!

Bir örnek vereyim: Bir ara hatırlarsanız CNN Türk'te holdingzede gurbetçilerin dertlerini anlattığı bir program vardı. Orda birisi çıktı aynen şöyle dedi: (Tabii anlatırken son derece mazlum rolünde) Efendim bunlar geldiler, bilmem neredeki camiide, işte size yüzde bilmem kaç kar vereceğiz dediler, ben de gittim alaman bankasından şu kadar faizle şu kadar para çektim, bunlara yatırdım şimdi bunlar paramı geri vermiyor, evim yurdum yuvam dağıldı, banka borçlarım dağ oldu... filan fıstık uzayıp gidiyor. Gidip harama bulaşıp faizli para alınca sorun yok, para geri ödenmeyince din iman!... Emek yok, çalışmak yok, kendisi üretip istihdam sağlamak yok, yattııkları yerden servet kaldıracak beyler!