Alıntı:
aozdemir Nickli Üyeden Al?nt?
hayır diyecek olanlar neye hayır dediklerini biliyorlar mı acaba.
|
Evet
Gördüklerimi söyleyeyim:
Evet verenlerin çoğunluğu sırf Tayyip ne derse doğrudur.
O adam müslüman adam ondan yanlış çıkmaz.
O yüzden evet diyorum diyor.
Bir kısmı ise
Referandumun ne olduğunu bilmiyor.
Evet verince oyunun akpye gideceğini sanıyorlar.
Tayyibe evet vereceğiz diyorlar.
Yine evet verenlerin çoğunluğu Samanyolu, Kanal 7, Atv, Kanal A gibi kanalları izleyerek; Zaman, Bugün, Yenişafak gibi gazetelerin taraflı yayınlarını takip ederek değişiklikler hakkında düşünece edinmişler.
Hayır verenlere gelince:
Hayır verenlerin değişikliklerden daha çok haberdar olduğunu düşünüyorum.
*Chp'li seçmen Akp'nin hazırladığı her şeye bir önyargıyla bakıyor, art niyet arıyor. Hayır demem gerek düşüncesiyle maddeleri incelediklerini değişiklikler içerisinde Hayır diyecek bir gerekçe aradıklarını düşünüyorum.
Hayır verecek gerekçeye de ulaştıkları için hayır diyorlar..
*Mhp'li seçmene gelince. Az önce yukarıda yazdığım medya kuruluşları aracılığıyla bol bol Ülkücüler evet diyor haberleri çıktığı için çelişkide kalanlar var.
- Darbeciler yargılanacağı için bile sırf evet diyenler var. Chp ile yıllardır ters düşüyoruz Chpnin yanında yer almamam lazım diyerek evet diyenler var.
- Akplilerin kendileri hakkında, milli duygular hakkında yaptıkları açıklamaları dikkate alan ve şimdiki açıklamalarını samimiyetsiz olduğunu düşünerek hayır diyenler var.
Yukarıda saydıklarım yanlış şeyler..
Bence değişiklikleri inceleyebildiğimiz kadar tarafsız bir şekilde inceleyip, okuyup kendimiz yorumlamalıyız. Siyasi partileri değil, değişiklikleri göze alarak hareket etmemiz lazım.
______________________________ ______________________________
Kendi görüşüm ise şöyle:
- Paketi incelediğimde güzel olduğunu düşündüğüm gözüm kapalı evet diyeceğim madde sayısı çoğunlukta.
- Olsa da olur olmasa da olur ne fark eder dediğim maddeler de var.
- Bu değişiklikler pek hayra alamet değil, değişiklikler olursa iyi olmaz dediğim maddeler var.
Bence paket dediğim bu maddeler temelinde hazırlanmış, güzel maddelerle de süslenmiş bir yapıda. Ve maddeler teker teker oylanmıyor. Hepsini birlikte oylamamız lazım.
Paket olarak tümüne evet diyemiyorum. Ama paketin tümünü oylamalıyım.
Ya bişey olmaz nolacak sanki onlar da geçsin deyip evet demem lazım.
Ya da bunlar kesinlikle geçmemeli deyip kurunun yanında yaşı da yakmam lazım.
Ben düşündüm taşındım karar verdim.
Geçmemesi lazım dediğim maddeler kesinlikle geçmemeli.
Buna engel olmam lazım bana verilen oy hakkını HAYIR olarak kullanmayı mantıklı gördüm.
Hayır çıkarsa eğer paket belki belirli maddeler çıkarılıp meclis tarafından 2/3 çoğunluk sağlanarak, referanduma gerek kalmadan tekrar oylanılabilir.