Warnung: Illegal offset type in [path]/includes/functions_post_thanks.php (Zeile 110)
Sivas - Sivaslilar.Net - Sivashaber - Sivasforum - Sivasların En Büyük Buluşma Merkezi - Yiğidolar - Tekil Mesaj Gösterimi - Baykal'ın demediğini Kılıçdaroğlu dedi.
Tekil Mesaj Gösterimi
Alt 22.09.2010, 13:09   #1
Salim58
Moderator
 
Salim58 - Ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Salim58 Şuan Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır

Üyelik Tarihi: 11.05.2009
Yaş: 58
Mesajlar: 59.381
Tecrübe Puanı: 10 Salim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekanntSalim58 ist jedem bekannt
Standart Baykal'ın demediğini Kılıçdaroğlu dedi.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]

Türkiye'de laikliğin tehlikede olmadığını düşünen CHP Lideri, başörtüsü konusunda da uzlaşıcı ve net mesajlar verdi...

Türban sorununun çözülmesi gerekir. Bu kızlarımız okumalıdır. Ben bugün için laikliğin tehlikede olduğunu düşünmüyorum"

Bu sözler herhangi bir muhafazakar siyasetçinin değil CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ait.

Habertürk'ten Ali Öztunç'a çarpıcı açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu'nun sözlerinden ana başlıklar şöyle:

LAİKLİK TEHLİKEDE DEĞİL

Anayasa Mahkemesi'nin AKP konusunda verdiği bir karar var, laiklikle ilgili. Ben bugün için laikliğin tehlikede olduğunu düşünmüyorum. Eğer "Tehlikede" dersek bunun altını doldurmak lazım, askıda kalır, gerekçelendiremem.

DİN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ GELİŞTİRMEK LAZIM

Din alanında özgürlükleri daha da genişletmek gerektiği de görülüyor. Ancak burada sorun dinin siyasal amaçlar için kullanılması, siyasallaşmaması. Bunun da önüne geçmek gerek.

TÜRBAN TÜRKİYE GERÇEĞİDİR

Türkiye'nin bir gerçeği, üniversitede sorun. AİHM'nin, Anayasa Mahkemesi'nin kararları var. Sorun çözülmeli. Uzlaşma ile çözülmeli. Sokaktaki kadın kıyafeti ile ilgilenen zaten yok. Sorun üniversitede. Bu kızlarımız okumalı ve samimi olarak söylüyorum bu sorun çözülmeli. Onların okuma olanaklarını artırmalıyız. Onların üzerindeki her türlü baskıyı ortadan kaldırmalıyız.

GÜL'E YANITI BAŞBAKAN VERECEK

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlık sistemine ilişkin sözleri konusundaki soruya ise "Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlık sistemi ile ilgili tespitlerine yanıtı biz değil sayın Başbakan verecektir" karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, Hanefi Avcı'nın kitabı konusunda da "Bu kitap son derece önemli. Eğer Gülen cemaatinin devleti ele geçirme düşüncesi varsa bu vahimdir. Ama bunu ortaya çıkarması gereken de devletin kendisidir" dedi.

[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]
__________________
Asil İnsan İdare Eder, Aciz İnsan Şikayet Eder, Basit İnsan İftira Eder, Dürüst İnsan Sabreder...
Salim58 isimli Üye şimdilik offline Konumundadır   sendpm.gif Alıntı ile Cevapla
Yukarıdaki Mesaj için Yandaki 4 Kullanıcı Salim58'e Teşekkür Ediyor...