Alıntı:
burak5866 Nickli Üyeden Al?nt?
o kadar kaliteli hocaları sırf görüşü yüzünden başka üniversitelere kaptırın ben ve en az benim kadar kaliteli öğrencileri almayın sonunda siz kaybediyorsunuz 1974 de kurulmuş üniv. puan sıralamasında neden en sonlarda olduğu düşünülmesi gerekir.
|
Sivas cumhuriyet üniversitesinin en alt sıralarda olduğunu gösteren bir tablo paylaşta herkes görsün burak kardeşim.
Sen yozgatta okuyorsun diye nedense sürekli kendi memleketinin üniversitesini karalıyorsun. Gerçekten bir araştır bak bakalım senin gözlerini görüntüsü ile boayayan okulmu türkiye genelinde daha prestijli yoksa karaladığın cumhuriyet üniversitesimi.
4982 sayılı kanun var bilgi edinme ile ilgili dilekçe yaz mezunlarından kaçtanesi yüksek lisans-doktora yapıyor ve mezunlarından % de kaçı işe giriyor % de kaçı yönetici oluyor.
Ben yaklaşık 6-7 senedir akademisyenlerin içindeyim bu sürede yüzlercesi hoca olmak için değişik illerde başvurularda bulundu konuştuğumuz arkadaşlardan daha bir tanesinden duymadım yozgattaki üniversiteden mezun olarak onlarla beraber başvuruda bulunanını.
Birde SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ şu anda dahil araştırma görevlisi olsun akademik kadro olsun TÜRKİYE genelinde en yüksek puanları istiyor. Malatyaya başvuran sayısı 20-25 arası oluyor elemelerle 4 e düşerken burada 4 taneyi dolduracak başvuru olmuyor.
Şunu belirtmek istiyorum gelen öğrenci diploma için gelirse kalite düşüyor, okumak için gelirse hem okulunun hem kendinin prestijini artırıyor genelde son dönemde başvuranları %90 ı C:Ü mezunu demekki iyi öğrenci yetişiyor buradan.