Bu konuda havadan konuşmamak lazım..
Üniversiteler konusunda bilgi almak içi Abbas Güçlü'nün araştırmalarına kulak vermek lazım.
İşte en son yapılan
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]..
Hiçte iyi değiliz, evet eskiyiz, ama tercih edilmiyoruz, devamlı kan kaybediyoruz, devamlı geriliyoruz, abuk subuk işlerle ayak oyunlarıyla ve ipe sapa gelmez siyası oyunlarla zaman, para ve insan harcıyoruz.
Bu gün kendim küçük çaplı bir analiz yaptım Üniversite rektörlüğünde:
27500 civarında öğrenci var, bunun 5 bini ilçelerde 2-3 bir devam mecburiyeti olmayan, gerisi ise şehirde ki yerleşkedeler.
20 bin öğrenci eder, bunun 5-6 bin kadarı Sivas'tan gerisi şehir dışından.
4 bin civarında çalışan var. Toplam neredeyse 25 bin kişi yapıyor. Sivas'bir çok ilçesinden büyük.
Şehire para akıtıyor, hizmet veriyor, şehir üniversiteye ne yapıyor?
Hiç bir şey....
Sadece küfür ediyor, hakaret ediyor, ve sırtından geçiniyor...
Bir öğrenci ortalama ayda 300 TL harcıyor 20 bin öğrenci, ayda 6 milyon tl eder.
Çalışan (öğretim üyesi, memur vs) ortalama ayda 1000 tl harcıyor, ayda 4 milyon tl eder.
Toplam aylık 10 milyon tl para akıyor üniversiteden şehre...
Fakat şehir asla bunun farkında değil.
Üniversite konusunda lütfen bilgi sahibi olarak ve en azından ucundan tutan biri olarak yorum yazın....
Bu konuda havadan konuşmamak lazım..
Üniversiteler konusunda bilgi almak içi Abbas Güçlü'nün araştırmalarına kulak vermek lazım.
İşte en son yapılan
[Üye Olmayanlar Linkleri Göremez. Üye Olmak İçin Tıklayın...]..
Hiçte iyi değiliz, evet eskiyiz, ama tercih edilmiyoruz, devamlı kan kaybediyoruz, devamlı geriliyoruz, abuk subuk işlerle ayak oyunlarıyla ve ipe sapa gelmez siyası oyunlarla zaman, para ve insan harcıyoruz.
Bu gün kendim küçük çaplı bir analiz yaptım Üniversite rektörlüğünde:
27500 civarında öğrenci var, bunun 5 bini ilçelerde 2-3 bir devam mecburiyeti olmayan, gerisi ise şehirde ki yerleşkedeler.
20 bin öğrenci eder, bunun 5-6 bin kadarı Sivas'tan gerisi şehir dışından.
4 bin civarında çalışan var. Toplam neredeyse 25 bin kişi yapıyor. Sivas'bir çok ilçesinden büyük.
Şehire para akıtıyor, hizmet veriyor, şehir üniversiteye ne yapıyor?
Hiç bir şey....
Sadece küfür ediyor, hakaret ediyor, ve sırtından geçiniyor...
Bir öğrenci ortalama ayda 300 TL harcıyor 20 bin öğrenci, ayda 6 milyon tl eder.
Çalışan (öğretim üyesi, memur vs) ortalama ayda 1000 tl harcıyor, ayda 4 milyon tl eder.
Toplam aylık 10 milyon tl para akıyor üniversiteden şehre...
Fakat şehir asla bunun farkında değil.
Üniversite konusunda lütfen bilgi sahibi olarak ve en azından ucundan tutan biri olarak yorum yazın....