İzmir'de intihar eden Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Özgür Bozkurt'un olaydan birkaç saat önce annesi ile telefonda konuşarak "Çok bunaldım.
Kendimi iyi hissetmiyorum. İzin vermiyorlar ki memlekete geleyim" dediği öğrenildi.
Foça Bağarası 7'nci Jandarma Er Eğitim Tugayı'nda görevli Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş 29 yaşındaki Özgür Bozkurt, şakağına dayadığı tabancasını ateşleyerek yaşamına son verdi. Bozkurt'in olaydan 5 saat önce annesi Dürdane Bozkurt ile telefonda konuştuğu belirlendi. 2005 yılında dönemin 19 Mayıs Üniversitesi Amasya Eğitim Fakültesi'nde Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü, bir hafta sonra da astsubaylığı kazandığını öğrenen ve tercihini bu yönde yapan Özgür Bozkurt, geçen yıl doğu görevinin ardından Bağarası'nda bulunan 7'inci Jandarma Er Eğitim Tugayı'nda Astsubay Kıdemli Çavuş olarak göreve başladı.
Geçen Mart ayında 1.5 yıldır yatalak halde olan babası Ahmet Bozkurt'un vefatının ardından bunalıma girdiği öğrenilen astsubay Bozkurt, son olarak 15 gün önce Sivas'a geldi. Annesine askerlikten çok sıkıldığını ifade eden Bozkurt'a annesi Dürdane Bozkurt'un "Oğlum istifa et gel. Ben tazminat paranı gerekirse dilenir yine öderim" dediği belirlendi. İntihar etmeden 5 saat önce Özgür Bozkurt'un annesini telefonla arayarak, "Ben iyi değilim. Çok bunaldım. İzinde vermiyorlar ki çıkıp memlekete geleyim" dediği, annesinin ise "Çık gel oğlum. Bak bu iş senin başına bir iş getirecek" dediği öğrenildi. Acı haberle yıkılan Sivas'taki ailesini yakınları ve askerler teselli etmeye çalıştı. Bozkurt'un cenazesinin gece kente geleceği ve yarın toprağa verileceği öğrenildi.
Haken KALELİ- Gökhan CEYLAN- SİVAS- DHA (Doğan Haber Ajansı)